ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

”Nu hälsar vi Skellefteå välkomna till VSK och siktar högt”

Ofta hör man spelare och ledare tona ned förväntningarna på sitt lag inför en säsong. Jag tycker det är lite märkligt. Någonstans måste man ju tro på sig själv. Varje seger, alla titlar, varenda avancemanag har börjat i spelarnas huvuden. I deras tro.

Att man tippas som favoriter från diverse mediala håll tror jag inte heller är en nackdel. Jag känner nämligen att ett lag som tror på sitt kunnande och har belagts med favoritskap aldrig blir nöjda, ger sitt yttersta i varje situation. Är inte nöjda förrän målet är uppnått vid säsongens slut.

Lag som tonar ner förväntningarna och inte har någon press på sig riskerar däremot att bli nöjda för mindre, att vara i närheten av toppen kan vara gott nog. ”Trea är inte fy skam, de flesta trodde inte ens att vi skulle hamna bland de fem bästa.”

När jag ser VSK:s trupp, förstärkt såväl på som vid sidan av planen, känner jag varför inte. Detta lag har definitivt kapacitet att vinna serien. Det lär inte handla om en konstant promenad i parken, från april till november. Det kommer krävas ett sjujävla jobb och bli hårt om platserna i toppskiktet. Var så säkra. Ett lag som vet om sin kapacitet och tror på möjligheten till serieseger kommer emellertid att stå bättre rustade för en sådan strid.

Syrianska må ha plockat in ett gäng superstjärnor med ettans mått mätt, VSK känns dock hungrigare och har en trupp med en annan ambition. Målet är uttalat. Med Tor Arne Fredheim kommer det inte finnas utrymme till missräkningar likt fjolårets höstpremiär mot Arameisk-Syrianska. Spelare som agerar så lär enkom få se Parken på bild.

Jag tror på VSK, det grunder som finns med publikstöd och Viggepengar får inte slarvas bort. Har skrivit det i några år nu: jag tror vi har en stor fotbollsframtid framför oss. Vägen dit har bara blivit brokigare och bökigare än någon kunnat ana. Vi är dock kvar på vägen och kommer närmare för varje år. Superettan är inom räckhåll.

Nu släpper vi loss våren, till helgen är den definitivt här. Den himmel vi ska förhålla oss till är den Grönvita och den termometer som gäller är fotbollstermometern. Den Grönvita himlen kommer vara helt molnfri och fotbollstempen lär ligga klart högre än det normala.

Nu beger vi oss norrut och hälsar Skellefteå välkomna till VSK. Mot en bra säsong och en topplacering. Den är fullt möjlig och börjar i spelarnas huvuden, i deras tro.
Forza Grönvitt

Facebook Comments Box