ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

När samhället öppnar – Ta chansen VSK!

Sedan Coronapandemin började härja i Sverige för drygt ett år sedan har vardagen inte varit sig lik för någon. Sjukdomen och restriktionerna sätter sina spår, men när nu vi nu kan skåda ljuset i tunneln hoppas vi VSK är beredda, beredda att öppna upp Iver Park på ett sätt som aldrig någonsin gjorts! Vi behöver det, vi är värda det, och jag tror ärligt talat att klubben behöver det.

Som VSK-supporter så är man relativt svältfödd på fotbollsframgångar, men de framgångar som upplevts är minnesvärda för resten av livet. I relativ närtid kommer nog 2 matcher upp på mångas näthinna, det är IK Brage 1996 (närtid…), den magiska oktoberkvällen då vi tog klivet upp i Allsvenskan och sedan är det den fenomenala upphämtningen även kallad #drömhösten 2015 som avslutades med en magnifik match hemma mot Södertälje FK. Ett bevis på att de stora matcherna faktiskt inte behöver spelas om de ädlaste valörerna, utan det handlar helt enkelt om någonting annat, en känsla, en gemenskap och ett hopp om livet och framtiden.

Ingen vet när samhället kommer öppnas upp helt, blir det under 2021, eller får vi vänta till 2022? Den spekulationen tar vi inte i den här krönikan heller, utan konstaterar någorlunda hoppfullt att NÅGON dag kommer samhället öppnas upp till den grad att vi kan gå och lösa en entrébiljett till en fotbollsmatch, en konsert eller varför inte en flygresa till ett varmare land.

Just det ögonblicket ska vi fokusera på nu. Vi fokuserar på den första helt öppna matchen efter den nedstängning vi nu upplever.

Där och då har vi en match som kan skrivas in i historieböckerna, sannolikt inte för resultatet, eller den bedårande fotbollen, utan kärleken till klubben, sporten och gemenskapen. Då måste också VSK vara redo. Det är en chans, en match. Match 2 är allt som vanligt, åtminstone något åt det hållet.

Här kommer vårt tips till VSK Fotboll för förberedelse inför den matchen

  • Gör allt i er makt att flytta matchen till en fredag klockan 19.04. I Superettan och allsvenskan är det svårt att flytta matcher på grund av tv-sändningar, Unibet med mera, men just i detta fall är det unika matcher vi pratar om, förklarar VSK sina planer på ett tidigt stadium gör det på rätt sätt och till rätt personer borde det vara möjligt!
  • Ta ett lågt ”flatrate” pris, låt oss säga 50:- som gäller ALLA åskådare utom säsongskortsinnehavare.
  • Kombinera det med en tydlig barometer över antalet sålda biljetter på hemsidan för att alla ska se aktuellt läge över sålda biljetter. Allt för att vi andra runtomkring gemensamt kan skapa en hype.
  • Sälj biljetterna på Erikslund, på stan, på juniorträningar mm, se till att ALLA i Västerås med omnejd vet att det här är ”årets match”
  • Prata med polisen om möjlighet till organiserad pyroteknik i någon form, antingen på eller precis utanför arenan, återigen, undersök möjligheten, gärna tillsammans med VSK Tifo. I någon form borde det vara möjligt utan att de inblandade riskerar avstängningar.
  • Uppmana alla besökare att komma dit i något grönvitt, en halsduk, en matchtröja eller vad som helst.

En öppnad arena, inför flera tusentals åskådare. En fredagskväll med episk stämning där gamla och nya vänner ses över sitt gemensamma intresse, över sin gemensamma kärlek: Västerås SK, det är vi värda. Oavsett kön, sexuell läggning, ursprung eller partitillhörighet. Alla vi är värda en fest som vi sent ska glömma.

Snälla VSK, gör allt i er makt för att fixa perfekta förutsättningar, så gör vi andra resten.

Facebook Comments Box