Mitt i valvakan kommer här en liten analys av dagens undermåliga insats

Direkt efter matchens slut, 1-3 mot Rynninge, var ilskan påtaglig. Man måste kunna leverera bättre i ett sådant läge! Visst G-Vallens gräsmatta var dålig och innebar sämre förutsättningar för ett lag som vill föra spelet. Det håller dock inte som någon ursäkt, man kan inte ta sig igenom en serie i svensk fotboll utan att spela matcher på sämre mattor. Det gäller att anpassa sig avsevärt bättre än vad VSK gjorde idag.

Första halvlek är rent usel. Tempot är lågt och försöket med långbollarna resultatlösa. Gunnarssons och Gabrielsson fortsätter att använda Smajic som ytter. Ännu märkligare i en match av den här kalibern, med ett underlag skickat för långbollar. Trodde det skulle borga för Smajic centralt.

Signifikativt för Grönvitts första halvlek släpper man också in två försmädliga mål. Rynnigen gör 1-0 via straff, då Tronét fäller Konrad Gustafsson i utkanten av straffområdet, en till synes förlupen chans leder alltså till mål. 2-0 kommer på en frispark som märkligt enkelt seglar förbi alla och överlistar en skymd Anton Fagerström. Emil Berger noteras för bägge målen.

Till den andra halvleken har VSK spottat upp sig litegrann. Högre tempo och ett något mer aktivt mittfält. Den stora lyftet dröjer dock en bit in på halvleken, när man byter in Nushi och därmed flyttar in, hör och häpna, Smajic centralt samt lyfter upp Berisha. VSK spelar nu mer anpassat efter underlaget, chanserna är många men bollen studsar inte riktigt bortalagets väg.

Det ska också sägas att Rynninge är sylvassa på kontringar och ytterst nära att rinna igenom ett fåtaligt VSK-försvar. Stefan Batan är mycket skicklig med bollen men ställer flertalet gånger till det genom att dribbla som sista man och hålla boll för länge. Så små marginaler får man inte ha som mittback.

Närmare än Filip Tronéts 2-1 reducering kommer emellertid inte Grönvitt. På stopptid sätter Rynninge också den definitiva spiken i den Grönvita kistan när Martin Springfeldt kontrar in 3-1. Detta efter att Stefan Batan mycket anmärkningsvärt stannat upp i löpduellen. Såg mycket konstigt ut.

Tung förlust alltså, 1-3, samtidigt som konkurrenterna Carlstad och Syrianska tog full pott. Fem poängs försprång har krympt till 2. Det lär bli en gastkramande avslutning på säsongen.

Om ilskan var påtaglig direkt efter matchen så är tonläget aningen lägre nu. Dock är besvikelsen påtaglig. Sådana här matcher ska bara vinnas om man vill avancera. Fler undermåliga insatser har man inte råd med. Uppåt och framåt gäller nu.