ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Lista på klubbar som spelbolagen inte tillåter spel på

Spelbolagen tillåter inte längre spel på Arameiska och Linköping, ett tillåter bara spel på 4/8 matcher och ytterligare ett har till och med tagit bort möjligheten att spela på hela Div 1 Norra. Allt detta inför helgens omgång.

Det är en tragisk utveckling. Men vi vill nu se hur den utveckling som finns i Div1 Norra med allt färre matcher tillgängliga för spel pga spelbolagens osäkerhet återfinns längre ned i systemet där ingen nationell media har koll på vad som händer och ofta inte ens lokala dito. Så nu har vi tittat lite djupare ner i seriesystemen och vi har hittat flera lag som spelbolagen inte tillåter spel på. Vi har tittat i alla Div 2 serierna de senaste fyra omgångarna och följande hittade vi.

Division 2 Södra Svealand

Omg 21. Värmbols FC – Södertälje FK
Omg 18. Södertälje FK – IK Sleipner
Omg 17. AFK Linköping – Södertälje FK

Det är ett lag som då och då inte är spelbart i den här serien, nämligen Södertälje FK. Av de senaste fem omgångarna är det tre matcher som blivit bortplockade och inte spelbara. Tittar vi specifikt på Södertälje FK över hela säsongen noterar vi att matchen 30 Juni mot Motala inte var spelbar efter att man förlorat med 0-4 mot Sylvia omgången innan. Även matchen efter förlusten mot Tellus gick det inte att spela på när laget skulle möta Värmdö omgången efter. Att ett och samma lag totalt utestängs helt från spelmarknaden i fem matcher under en period av tolv matcher är onormalt. Det är så klart dock inte bevis för någonting.

Det ryktas att just Södertälje är spelmaffians högsäte och det kanske inte är förvånande att lag som finns i närheten som Arameiska och Syrianska figurerar i dessa sammanhang.

Division 2 Norrland

Här är det lite tvetydigt men följande matcher har inte varit spelbara de senaste omgångarna

Omg 21. Hudiksvalls FF – Gällivare-Malmberget
Omg 19. Hudiksvalls FF – Härnösands FF
Omg 17. Gällivare-Malmberget – Härnösands FF
Omg 16. Härnösands FF – Piteå FF

Lagen Hudiksvall, Gällivare och Härnösand ovanligt ofta är spelstoppade, där Hudiksvall är ett topplag medans Gällivare samt Härnösand är bottenlag som knappt tagit några poäng. Härnösand har varit bortplockade tre gånger vilket är varannan match de senaste sex omgångarna.

Gällande Härnösand var även deras match i somras mot IFK Umeå inte spelbar efter att de förlorat mot Ytterhogdal med 3-0 i matchen innan.

Det här inget bevis för att matchfixning har ägt rum. Lagen är avhängda och har inget och spela för och då händer det att deras matcher inte blir spelbara. Men som sammanställningen visar är det ändå rätt ovanligt att lag blir bortplockade överhuvudtaget från spel och när de inte varit spelbara i 4-5 matcher kan man anta att spelbolagen anat oro.

För att svara på vår initiala fråga om vi ser samma problem i andra divisioner som Div 1 Norra med ej spelbara matcher pga att spelbolagen anar oråd så är svaret på den frågan nej. Visst finns det enstaka matcher i Div 2 i varje omgång som inte är spelbara. Men det är sex divisioner vi pratar om och 84 lag. Div 2 är inte i närheten av att vara den hot spot som Div 1 Norra tycks vara i år när det kommer till bortplockade matcher från bettinglistorna.

Facebook Comments Box