Jag hoppas att VSK tar sig i kragen och höjer sig redan på måndag

De blev visserligen suddenseger mot Vetlanda ikväll, via Martin Landströms avgörande. Sådana slut brukar vara extra sköna i slutspelstider. Emellertid hyser jag en hel del oro inför fortsättningen. Tre spelade matcher i kvartsfinalserien. 2-1 till VSK med minsta möjliga marginal. I ingen av matcherna har VSK kommit upp till sin normala standard.

Under bortamatchen i onsdags var man svaga bakåt och uddlösa framåt under åtminstone 70 minuter. Ikväll misslyckades man med att stänga matchen och avgöra. Istället tilläts Vetlanda att växa och komma in i det hela.

Det såg bra ut till en början. VSK satte tidigt 1-0 då Jesper Hermansson förvaltade en fin framspelning från Jesper Jonsson. Målet följdes också av 2-0 med flrhoppning av islossning men gästerna reducerade genom sin skyttekung Jocke Andersson vilket inte kändes helt nödvändigt om man får uttrycka sig så.

Den andra halvleken var en relatvit avvaktande historia där VSK hade mycket boll men inte riktigt lyckades på sista tredjedelen av planen. Man hade ett 4-2 mål inne men det dömdes bort pg a touch på domaren.

Slutet av ordinarie matchtid blev onödigt dramatisk. VSK kändes omständliga, kom i anfall men vände ideligen om istället för att sätta fart. Det går att ifrågasätta domarens 5 och en halv minuts tillägg men det håller inte som bortförklaring. När smålänningarna kvitterade alldeles i slutet gjorde man det mot ett hemmalag som inte spelade tillräckligt smart.

En jobbig och oviss förlängning väntade. Här hade matchen kunnat ta vilken väg som helst. Bägge lagen hade sina chanser. Den första tian blev mållös men relatvit tidigt i den andra kunde nämnde Martin Landström avgöra. Oerhört skönt och inte alls orättvist ska sägas.

Jag kräver dock mer av det här begåvade laget. Den av hjärnskakning frånvarande Daniel Johansson och tidigare skadade Ponuts Vilén innebär förvisso två tunga avbräck men alldeles oavsett detta finns det mer att hämta.

Det finns inte mycket tid för eftertanke nu utan det är bara upp på hästen och gneta vidare. På måndag går nästa möte av stapeln, nere i Småland, därefter kan det bli ett femte och avgörande möte hemma på onsdag.

Lyckas man dra det längsta strået väntar Edsbyn i semifinal med start nästa lördag. Det lär bli ett möte med extra allt. Jag hoppas att VSK tar sig i kragen och höjer sig redan på måndag. I sådana fall kan man ta sig an Byn med bra förutsättningar. Det finns som sagt flera växlar ytterligare att lägga in.