ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Inför matchen IK Brage – VSK Fotboll

Då är det dags att möta IK Brage i försäsongens fjärde träningsmatch. Det är alltså förra årets överlägsna serievinnare som VSK Fotboll åker upp till Borlänge för att sätta tänderna i

Matcherna ifjol var jämna mellan lagen och faktiskt hade VSK bäst segerchans i bortamatchen precis efter sommaruppehållet. VSK föll då på ett snöpligt uddamål producerat i matchens sista skälvande minut. Vi tror att det är ett revanschlystet VSK som tar sig an dalmasarna kl 14.00 imorgon lördag.

IK Brage har sedan i fjol tappat två viktiga spelare i Stefan Ilic och Johan Eklund. Samtidigt har man värvat mycket rutin från högre serier och ser ut att få ihop ett riktigt bra lag till årets seriespel i Superettan.

Ett nyförvärv är tex Brian Spans fd kollega mittfältaren Robbin Sellin som likt Brian spelade i IFK Mariehamn i fjol. Han har dock också flera säsonger i GIF Sundsvall och innan dess spelade han fyra säsonger i just IK Brage.

Från Syrianska FC har de hämtat försvararen Mattias Liljestrand som har tre säsonger i Superettan med SFC. Från Dalkurd som lämnat Borlänge har de hämtat in Jalid Kerkich som var riktigt bra i Umeå FC som vänsterback,

Oscar Lundin återvänder tillbaka till Brage efter en säsong hos fd lokalkonkurrenten. En tidigare Degerforsspelare Marcus Astvald har anslutit efter några säsonger i Norge. Från AFC har de hämtat Simon Alexandersson som ändå gjorde 18 matcher i Allsvenskan förra säsongen. Helt klart är att det är väldigt meriterade spelare som anslutit och det är ett klart bättre Brage vi kommer att få se i år.

Som ett exempel på deras förmåga körde laget över AFC Eskilstuna i veckan med 4-1, samma motståndare VSK förlorade med 2-0 mot så sent som förra lördagen. En spelare som rapporteras tagit kliv i karriären är yttern Anton Lundin som gjort fyra mål och två assist på fyra matcher.

IK Brage – AFC Eskilstuna 4-1
IK Brage – Nyköpings BIS 3-1
IK Brage – Gefle IF 4-0
IK Brage- Degerfors 1-2

För VSK är fortfarande flera viktiga spelare borta som Simon, Karwan, Filip och Carlos, men det betyder att andra får chansen och visa upp sig. Emir verkar vara tillbaka och få chansen centralt i anfallet och samtidigt ska provspelaren Birahim visa upp sig. VSK kör varannan match på målvakterna och denna gång är det Antons tur att visa vad han går för.

VLT sänder matchen och kan du inte se den får du ett matchreferat här en stund efter matchen vid 16-tiden imorgon.

Facebook Comments Box