ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Inför kvartsfinalerna

Det är dags för slutspelet i bandy. Säsongens höjdpunkt. VSK lyckades knipa åt sig fjärdeplatsen och den medföljande hemmafavören. Skönt. Kvartsfinalmotståndare blir Villa. Hammarby hade smällt högre ur publiksynpunkt och så vidare men jag är glad att Lidköpingsgänget blir första anhalt i slutspelet. Ett möte där VSK bör dra det längsta strået. Mot Hammarbay hade det kunnat bli mer vanskligt.

Jag tror också att slutspelet kommer höja det gamla gardet i VSK. Killar som Holmberg och Joneby har några växlar ytterligare att lägga i gentemot grundserien. Det gör att Grönvitt kan bli en dark horse med kapacitet att hota favoriterna Sandviken och Edsbyn om guldet.

Med grundserien som facit så kan Edsbyn i en eventuell semifinal tyckas omöjlig, VSK är emellertid alltid VSK. I synnerhet i ett slutspel. Jag tror, som ni kan se ovan, att Grönvitt slår ut Villa i kvarten och stärkta av det kan nog också Hälsingelaget känna viss oro. Jag räknar således med att de regerande mästarna slår Bollnäs.

Nu kommer publiken, förhoppningsvis, nu tätar drabbningarna och det blir grinigt. Bandy när den är som bäst. Jag hoppas på en stor publik redan imorgon. Om motorn Simon Jansson och själförtroendefyllde Martin Landström får med sig Hompa och några till på slutspelsbåten har vi en verklig bandyfest att se fram emot.

Jag gissar att VSK tar Villa med 3-1- i matcher och tippar som bekant att Edsbyn blir motståndare i semifinalen. Övriga semifinalister blir Sandviken och Hammarby. Jag kommer forstätta att rapportera från och runt matcherna så länge Grönvitt är kvar i racet. På återläsande.

Facebook Comments Box