ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Ikväll står VSK inför ett vägskäl tabellmässigt

Nu har det bara spelats fem omgångar men man kan redan ana vilka lag som kommer göra upp i toppen och vilka som kommer få kämpa om att hålla sig kvar. Det är fortfarande oklart var VSK står sig som lagt, åtta poäng de första fem omgångarna är bra men var även det VSK hade 2019 och blev ändå indragna i en bottenstrid.

Skulle VSK vinna så har laget 11 poäng och det skulle vara målskillnad som avgör om laget är tvåa eller trea i tabellen, det skulle även vara den bästa inledningen VSK gjort i Superettan sen den skapades 2000. Men skulle det bli en förlust finns möjligheten att laget hamnar på en elfte plats med tre poäng till negativt kval. Det kan svänga mycket men på något sätt signlarerar kvällens resultat om VSK kommer vara i tabellen.

En seger skulle på många sätt vara ett viktigt signalvärde, VSK är då ett lag som på allvar är med och slåss om platserna till Allsvenskan. Det skulle vara viktigt för alla runt om kring klubben att visa att VSK kan vara med och slåss i toppen.

Ikväll möter man serieledarna IFK Värnamo leder överraskande seriens trots att de flesta experter hade dem som ett bottenlag. De ska absolut inte underskattas men det är ingen omöjlig match att komma undan med tre poäng.

Värnamo kommer ikväll för första gången spela på konstgräs, de har inlett samtliga matcher på gräs och alla vet att det är en skillnad att spela på gräs jämfört med konstgräs. Dessutom har Värnamo haft lite tur och vunnit många jämna chansfattiga matcher där det lika gärna kunde slutat 0-0.

Mycket lutar åt att det blir en chansfattig match, ett mål i något riktning kan mycket väl vara det enda målet som görs ikväll.

Så ikväll får allt Prodell stänka in den och på allvar ta in VSK i toppstriden!

Facebook Comments Box