ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Hotet mot lånet av Diego Montiel

I veckan briserade nyheten att VSK Fotboll samtalade med Diego Montiel om möjligheten till in inlåning från hans Belgiska klubb där han får begränsat med speltid. Nu har det dock dykt upp ett hinder på vägen.

Diego spelar för klubben Beerschot Wilrijk som kom tvåa i andra divisionen. Det som händer då är att det blir en seriefinal i två matcher om att avancera. I den första matchen blev det 0-0 och i den andra så behövde Beerschot få till minst 1-1 för att säkra avancemanget. Det såg ut att bli så men i 88 minuten lyckas KV Mechelen göra 2-1 och tog därmed platsen som innebär direktavancemang till förstaligan.

Detta resulterar nu i att Beerschot hamnar i en kvalserie som heter Jupiler Pro League PlayOff. Som vi tolkar det handlar serien om en Europe League plats. Problemet är att denna serie kan pågå långt in i maj (förra året till 19:e maj).

Hade Beerschot vunnit matchen idag hade säsongen som sagt varit över för klubben och Diego hade kunnat lånas ut direkt istället för att gå och dega fem månader till serien startar igen på sensommaren.

Vi skrev tidigare att att en eventuell utlåning skulle handla om maj, juni och juli, men det är tydligen fel. Korrekt är april, maj och juni och det gäller totalt 14 matcher. Men det svenska fönstret stänger sista mars och efter det stängs möjligheten att låna in Montiel för VSK eller någon annan klubb i Sverige.

– Ja tyvärr var resultatet inte bra för Diego och så klart alla som vill ha hit honom. Nu följer en slutspelsserie vilket kan orsaka problem med utlåningen då den måste vara klar innan sista mars… nu måste vi lita på turen, säger Ado Sadzak sportsligt ansvarig i VSK Fotboll till Anno 1904.

Det som ändå talar för att Diego Montiel blir utlånad är att han de senaste matcherna inte ens fått vara med i truppen. Vi hoppas så klart att Beerschot ändå är intresserade av att låna ut honom till VSK så att han får speltid inför nästa säsong.

Facebook Comments Box