ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Hoppas och tror på en vändning nu!

VSK roffade åt sig en pinne nere i Jönköping igår. En pinne vi ska vara glada för. Hemmalaget, J-Södra, dominerade matchen till stora delar och somliga skulle nog betrakta 1—1 som en skänk från ovan.

Jag tycker dock att synpunkterna på insatsen varit väl negativa. Man får inte glömma framstegen Grönvitt trots allt visat upp. Visst, stundtals funderade även jag över offensiven. Det tenderade att bli långa bollar på måfå i förhoppningen att de offensiva pjäserna kunde åstadkomma något.

Här har tränartrion något att jobba på helt klart. Däremot måste framstegen uppmärksammas. Försvarsspelet har suttit betydligt bättre i de två senaste matcherna gentemot innan och inställningen var också avsevärt bättre igår. Den andra halvleken kan rentav betraktas som säsongens bästa.

Via Pedro Ribeiros comeback i andra halvlek fick dessutom Grönvitt en till dimension i sin offensiv. Han är lagets viktigaste spelare och ytterst vital för Grönvitts fortsatta förehavanden.

Jag ser positivt på framtiden. Försvarsspelet och inställningen tycks ha rättats till. Med Ribeiro tillgänglig så finns helt andra förutsättningar till det offensiva spelet också.  

Kritiken mot spelet har inte varit obefogad., samtidigt tror jag att skadorna hämmat laget mer än någon kritiker velat inse. Även om Daniel Svensson gjort det suveränt bra så är det lagets tre viktigaste spelare som saknats i Fagerström, Engström och nämnde Ribeiro.

Nu var det ju extremt olyckligt att nyförvärvet Traore fick axeln ur led igår. Han svarade fram till dess för en lovande insats och kan bli ett suveränt tillskott till mittfält. Turligt nog är det ett mindre intensivt matchande för en period, så snart nog lär skadeläget ljusna. Detta tillsammans med ett förbättrat försvarsspel och en nyväckt inställning bådar gott.

Jag tror och hoppas att gårdagen var en liten vändning. Injektionen från gårdagens inhoppare och energin från Karwans sena kvittering gör att VSK har fina förutsättningar att lyfta.

Facebook Comments Box