ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Hjulis: Vi måste visa att vi vill ge dem stödet under hela säsongen!

Fenomenet årets första träning är något relativt nytt, backar man tillbaka klockar några år sedan var det bara en handfull personer som var intresserade av att titta på detta. En av de som hängt på ett antal träningspremiärer är supporterprofilen Johan ”Hjulis” Hjulström. Så jag kontaktade honom och för att se om han skulle dyka upp nu på söndag.

– Jodå, självklart kommer jag vara där. Det är ett viktigt delmål såhär på försäsongen innan träningsmatcher och svenska cupen börjar.

Johan har varit med på de allra flesta träningspremiärer och för honom handlar träningspremiären att ge laget en positiv start.

Men vet ju själv har det är att komma tillbaks till jobbet efter semestern. Det är ju inte alltid det mest upplyftande. Det är det som är fördelen med att vara fotbollspelare, att man har en hejarklack bredvid sig samtidigt som man jobbar. Jag har själv funderat över om jag skulle göra ett bättre jobb om jag skulle ha en kör av folk som hejar på mig samtidigt som jag arbetar. I och med träningspremiären ger man spelarna en möjlighet att snabbt komma tillbaks till känslan genom att sjunga och mana på dem med rök och bangaler i vintermörkret. Vi måste visa att vi vill ge dem stödet under hela säsongen.

Vi får hoppas att Johans kollegor läser detta och att nästa gång han återvänder från semestern så står kollegorna där och kör en ramsa. Samtalet kliver sakta in på att det här med att samlas på träningspremiärer inte funnits särskilt länge.

– Det här är nog första säsongen som klubben själva på ett aktivt sätt bjuder in till träningspremiär. Tidigare år har det varit mer av ett supporterinitiativ. Tidigare år har det även hört mer till vanligheten att vi ger extra stöttning till spelarna under den sista träningen innan premiären. Det är först de senaste åren som det har ändrats till träningspremiären, vilket jag tycker är bättre.

Nu när VSK tagit tag i taktpinnen och gjort ett arrangemang av det så kommer det hända flera aktiviteter, en av aktiviterna är möjligheten att slå straffsparkar på VSK målvakterna. Inte oväntat så verkar Hjulis lite sugen på att skjuta en straff och drar en anekdot.

– Jag fick skjuta en staff på Anders Alé för många år sedan. Gissningsvis släppte han in den för att jag var ung och att han ville få mig att hoppas på stordåd som ungdomsspelare i VSK. Så blev såklart inte fallet. Så självklart ska jag lägga en straff.

Johan funderar en stund och avslöjar sedan sin taktik.

Jag har planerat att inte göra en sån där ”modern” hoppstraff, likt Fernandez i Manchester United. Tanken är mer en Ronald Koeman-straff där man pangar in Anton i mål med bollen, även om han räddar den.

Vi kommer in på kommande säsong och Hjulis är optimistisk om både dam och herrlagetschanser, först höll han på och säga att bara damerna går upp men ändrar sig snabbt.

– Vi går upp i år. Både damer och herrar. Vi har väntat tillräckligt länge på framgång nu. Får vi har kvar Granath så har vi ett fantastiskt lag, efter att vi troligtvis värvar in ett forwardsalternativ från Sollentuna typ.

Säljer vi Granath (hyfsat snart) så lär vi värva in två nya bra anfallare. Men vi lär även få betalt för Viktor isåfall, vilket ger oss möjligheten till bra värvningar.

Avslutningsvis på intervjun så kommer det en sista hälsning från Hjulis.

– Vi VSKare törstar efter framgång. Snälla, låt 2023 vara året det händer!

//HL

Facebook Comments Box