Hemmapremiär

Klockan närmar sig 18.00 och dags för årets bandysäsong att dra igång. Grönvita grabbar har skramlat pengar under sommaren till ett premiärtifo, mäktigt att se denna framtid ladda upp på innerplanen med flera ungdomar redo att lyfta en banderoll. På given signal snyggt så lyfts banderollen upp och visar texten ”whos next”, över sportsläktaren 3 st skyltar med följande text 3, 19 och ett ?

Innebörden får vi nog fundera på. Men jag tänker att 3 SuperTed och 19 MC hänger på vepa på väggen vem är på tur? Det var iaf pampigt och snyggt ackompanjerat av VSK hymnen med Westman i högtalarna.

Spelarna kommer in på isen ifrån den nybyggda ”tunneln” med rök och grönvitt. Dagens intro 4+. Matchen: VSK börjar med avslag känns bra iom jag tippade på 1-0 första 2 minuterna, mycket riktigt Grönvitt med en skaplig chans men Motala vänder och får en hörna på en liten miss av Ramme. Hörnan är inte mycket o säga om det smäller rejält bakom Kjellson. 0-1 via Floren, ridå ner med min tippade inledning resultatmässigt. 17 minuten levererar Alfredsson en passning till Fagerström som kvitterar till 1-1. 5 minuter senare skapar VSK en hörna som Landström slår in till tidigare nämnd Alfredsson som inte visar någon pardon och smäller in 2-1, nu vänder det! Icke sa nicke 4 minuter senare så är Floren i farten igen och kvitterar 2-2. Vilket blir halvtidsresultatet. Fagerström kolliderar med Landström under första halvlek och kliver av en stund men är snart med i spel igen en kort stund för att kliva av, för en tur till akuten då han drabbats av en synrubbning, tiden får utvisa vad det är.

Hoppas det inte är allvarligt! Pausvilan kommer lägligt då Grönvitt inte kommit igång, riktigt lågt tempo och mycket slarvpassningar. Andra halvlek drar igång och man tänker att nu blir det åka av men tyvärr icke! I 61 minuten gör VSK iaf 3-2 på straff genom Danne Johansson stenhårt och säkert i nättaket. 75 min Gör Danne 4-2 på ett välplacerat skott från ca 10 m. 92 är det dags för storken att presentera sig med ett dragskott på hörna rätt upp i taket! Summa summarum ett lojt VSK som maler ner IFK under 90 minuter ett IFK som satsade stenhårt på fasthållningar och försvar.

Jag kan tycka att IFK inte blev straffat tillräckligt för sitt destruktiva spel. Någon mer 10:a på en blå hade inte varit orättvist ikväll. VSK 3*10 IFK 2*10 inför ca 1500, detta med samma matchdag som hockey är inte bra. Bra stämning bitvis på matchen med härliga växelramsor. Wille som klackledare från hylla är suveränt mer sånt Wille! Nu laddar vi för minst 1 p på söndag mot makrillarna så allsvenskan blir klar. På tis kl 19 är dags igen i ABB för match mot Sirius, slaget om Aros. På den 5 gradiga skalan delas följande poäng ut: 3+ VSK 2+ publiksiffran -5 Parkeringsmöjlighterna +1,5 dagens domare