ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Grattis: Aly Keita blir lagkapten i ÖFK

Idag nåddes vi av det ganska väntade, om än glädjande, beskedet att lagledningen i ÖFK utsett målvakten Aly Keita till lagkapten i ÖFK. Det är förstås en stor ära för Aly då han inte varit det tidigare, mer än som vikarierande för den nu flyktade kaptenen Tom Pettersson.

Aly är nu nestor i ett ungt lag med spelare där bara några stycken är äldre än 25 år. Vi säger stort grattis till Aly som så klart är förtjänt av förtroendet och vi är övertygade att han är precis den person ÖFK behöver i den rollen.

Det är också extra roligt då Aly tillhör en mycket liten och exklusiv skara spelare som är födda i Västerås och som blivit lagkaptener för sina Allsvenska lag.

Om vi har räknat rätt är Aly en av tre som i modern tid uppnått denna upphöjda status. Först har vi Pontus Kåmark som var lagkapten i IFK Göteborg under första halvan av 1990-talet. Efter det var Peter Markstedt lagkapten för VSK det allsvenska året 1997. Och så nu då Aly Keita för ÖFK. Utöver detta har vi inte lyckats gräva fram några namn, men vi kan så klart ha missat någon eller några och vi ser gärna att läsekretsen hjälper oss här.

Hurusom – Grattis säger vi till Aly – mycket välförtjänt!

Facebook Comments Box