ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Fotbollsreflektioner

Nu är det ju inte många fotbollsmatcher som spelats senaste tiden, men det hindrar ju inte att det händer andra saker i landets fotbollsklubbar. Här är ett axplock från senaste veckans händelser.

Omgångens skvallerbytta: är kanslipersonalen hos Örgryte. I dagarna har man läckt att Mats Gren har sökt jobbet som sportchef i klubben. Det kanske inte var det smartaste. Nu skrattar exakt 523 752 göteborgare åt ÖIS, dvs alla i kommunen som inte är ÖIS:are, inklusive nyfödda blåvitt supportrar. Tips till ÖIS – se till att knipa igen vilka som sökt jobbet, sjukt oproffsigt skött.

Vi vet minsann om en annan som sökt jobbet som sportchef i ÖIS. Men trots att vi är fotbollsvärldens motsvarighet till Hänt i veckan, är våra läppar förseglade, så det så. Fan vad vi är duktiga! Eller, ja, ge oss en slant så kan vi nog också börja prata 🙂

Omgångens skuld: ÖFK ligger enligt uppgifter i ÖP back 26 miljoner mot budget i år. Nu finns bara en person som kan rädda klubben, mannen från vidderna, Daniel Kindberg med sina miljoner. Vi hoppas han får permissioner från kåken så att han kan fixa med alla banköverföringar.

Omgångens hjärntvättade: är ÖFK:s nuvarande ordförande Bo Ottosson som i en intervju i Aftonbladet låter meddela att han mer än gärna tar tillbaka Daniel Kindberg i händelse av en friande dom. Hur kan man ens komma på tanken?

Att Bo är hjärntvättad av mästermanipulatören Kindberg förstår man när han väljer att besöka den pågående rättegången på måndagen när det var försvarsadvokaternas tur att bemöta åklagarnas påståenden. Det kanske hade varit mer klädsamt och kanske nyttigare att ha besökt rättegången tors-fre förra veckan när åklagarna gjorde sin sakframställan. Men nej, för Bo är det viktigare att få höra att Kindberg är oskyldig.

Med en sådan ordförande behöver ÖFK inga fiender, klubben kommer att implodera alldeles på egen hand.

Omgångens byt gran i landslaget: Det är uppenbart att förbundskapten Janne Andersson är trygghetsknarkare av stora mått. Att plocka ut ”Granen” som är helt ur form och som mycket riktigt gjorda svaga insatser nu senast, är väl det största beviset på just detta.

Det kanske är så att Janne känner att han måste ha en gran i landslaget? Då har vi faktiskt en fantastisk lösning åt honom. Vi erbjuder Jan vår och VSK:s alldeles egna röda gran, Calle Svensson som ersätter fuskgranen som mittback. Calle, som alla vet, skulle inte göra bort sig i landslaget och till skillnad mot den sk Granen har han hela jävla armen tatuerad med… jo, just det, granar! Japp, det är faktiskt sant. Hör du det Janne, massor med granar. Byt gran för fan – trygghetstattare!

Omgångens ofräschaste: står så klart ÖFK för. Klubben har snabbt seglat upp som svensk fotbolls paria, i stark konkurrens då med klubbar som AFC och Syrianska. I helgen framkom via ÖP att föräldrarna till akademispelarna i klubben har fått ett mejl där klubben tigger pengar. Tydligen vill ÖFK att ungdomsspelarnas föräldrar ska betala för krisen i A-laget.

Det är få saker här på jorden som känns sunkigare än att pengar från barn- och ungdomsverksamheten ska betala löner åt proffsen i A-laget. A new high low hos ÖFK på den.

Omgångens konstaterande: Syrianska FC har fortfarande inte reglerat sin skatteskuld hos kronofogden (ja, vi kollade igen under måndagen). Enligt SvFF:s regler ska de nu inte få någon elitlicens. Nu tror vi ju inte för ett ögonblick att gummimänniskorna i licensnämnden kommer hitta sin ryggrad och se till att sparka ned landets sunkigaste klubb ett snäpp i seriesystemet.

Omgångens WTF: får nog ändå sägas vara när åklagarna i rättegången mot Kindberg et al konstaterade att ryska maffian i Spanien hade blandats in för att fixa med falska kvitton på arbeten som ska ha utförts i Östersund. Man baxnar, vilken jävla soppa!

Omgångens rykte: har vi hört från Dalkurd håll. Som alla vet har klubben tunga ekonomiska problem, vilket man i god Stalinanda vägrar att kommunicera. Det ryktas ju om många miljoner som fattas på något sätt. Sju miljoner är den siffra vi hört flest gånger nämnas i dessa sammanhang.

För oss har det känts otroligt märkligt att man ska kunna gå back med så mycket pengar i driften på bara 8 månader, speciellt så när man kanske omsätter 10-12 miljoner i år. Det känns helt omöjligt att det skulle kunna vara så.

Nu har vi ryktesvägen fått en möjlig förklaring till det svarta hål som uppstått i finanserna. Det verkar som att klubben inte fått betalt för de fordringar man har på Kawa Junad för flytten av klubben till Uppsala som han lovat stå för, enligt våra källor med insyn i Dalkurd.

Tydligen finns ingen skriftlig överenskommelse utan bara en muntlig sådan. I vilket fall har klubben räknat med dessa pengar (som är ett antal miljoner) och stoppat in dem i budgeten på intäktssidan.

Junad tycks vägra betala och nu är det ordentlig kris i klubben. Om det här stämmer, vilket våra källor hävdar, förstår man någonstans att klubben inte vill springa till torgs med det. Men om det här inte kan lösas snabbt riskerar klubben så klart konkurs.

Omgångens miljöhjälte: Den utmärkelsen går till Sollefteåbon som drivit den flyttfirma som Kindberg skickat luftfakturor till under 10 års tid. På något heroiskt sätt har denna firma kunnat frakta 100 000-tals kubik med jord, men bara använt 282 liter diesel.

Här har vi väl ändå vår nya miljöminister?

Omgångens fredspristagare: Den utmärkelsen går också till Sollefteåbon. Hans flyttfirma har jobbat 20 000 timmar, utan personal och med en lastbil. Enda rimliga förklaringen till att något jobb blivit gjort överhuvudtaget är att han rekryterat spökarmén i Sagan om ringen. Men istället för krig och död har Sollefteåbon låtit smida om deras svärd till spadar och satt in armén att skyffla jord på stadsdel Norr i Östersund. När de var klara upplöstes armén och de stackars plågade andarna fick äntligen ro. Deras skuld till Kindberg var så till slut betald.

Facebook Comments Box