ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Fotboll: Idag lottas gruppspelet i Svenska cupen

Fotbollssäsongen börjar komma till sitt slut. Just nu avverkas kvalspelet för upp- och nedflyttningar i elitfotbollen. Parallellt med det spelas också de sista matcherna i omgång 2 av svenska cupen. Matcher som inte hanns med i augusti när omgången egentligen avgjordes.

Idag kl 16.00 spelas den sista cupmatchen mellan IFK Värnamo och Malmö FF. Fotbollskanalen sänder matchen och i direkt anslutning till matchen ungefär 18.30 företas lottningen till cupens gruppspel.

Cupen består efter omgång 2 av 32 lag som skall lottas till 8 grupper i det så kallade gruppspelet. Segrarna i respektive grupp går till slutspel som inleds med kvartsfinaler.

I stora drag går lottningen till på följande sätt. De 16 främsta lagen i elitfotbollen är seedade och paras ihop i 8 grupper. Plats 1 och 16 formar en grupp, 2 och 15 en annan osv. Övriga 16 lag är oseedade och lottas fritt in i någon av grupperna. Enda restriktionen är att två lag som inte tillhör elitfotbollen inte kan lottas in i samma grupp. VSK tillhör de oseedade lagen.

För VSK Fotbolls del innebär det att man i cupen kommer möta två Allsvenska lag och antingen en Superettakollega eller ett lag från en lägre division.

Spelhelgerna är redan spikade så de kan ni redan kryssa av i kalendern. Det är helgerna 22/23 februari, 29 feb/1 mars och 7/8 mars.

VSK kommer oavsett vilka lag man lottas mot att ha en hemmamatch. Första omgången 22/23/2 är en garanterad bortamatch så blocka den helgen för resa någonstans i landet. Den geografiska spridningen är stor. Det kan bli Malmö eller Mjällby i söder till Sundsvall eller Östersund i norr. VSK kommer att ha sin hemmamatch antingen i omgång 2 eller 3 beroende på hur lottningen faller ut.

Här kan du läsa vilka lag som är aktuella i cupen – och här kan du läsa tävlingsbestämmelserna

______________________________________________________________________________

VSK spelade senast i Svenska Cupen vintern 2015. Det var efter att man slagit ut ÖFK i omgång 2 i augusti 2014 med 3-1 hemma på Parken, som man avancerade till gruppspelsfasen.

I gruppspelet möte man sen HBK på hemmaplan och fick till ett meriterande oavgjort resultat, 2-2 slutade den matchen. Helgen efter tog man emot Helsingborg på Parken och fick stryk med 0-4. Sista matchen var i Södertälje mot Syrianska. De vann matchen med 3-1 och VSK kom sist i sin grupp, detta år.

Facebook Comments Box