ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

FÖRSÄSONGSKOLLEN: VECKA 8


Svenska Cupen fortsatte denna vecka med omgång två, där inget av lagen från norrettan lyckades ta poäng. Första skrällen blev att Carlstad United förlorade derbyt mot lokalkonkurrenten Karlstad BK och sedan att Vasalunds IF vann mot Syrianska FC. Vårt VSK vann klart mot fjolårets serietrea Akropolis IF.

IF BROMMAPOJKARNA – SOLLENTUNA FK 0-2
Brommapojkarna ställde upp med stora delar av sitt U19-lag med några enstaka spelare från A-laget. Enligt rapporteringen från Sollentuna så hade BP bollinnehavet i första, medans det var jämnare i andra halvlek.

ASSYRISKA FF – FC LINKÖPING CITY 6 – 0
Motståndarna FC Linköping City kvalade till division 1 förra säsongen, på pappret ingen dålig motståndare men har inte vunnit något under försäsongen än. Trots klar seger verkade assisterande tränaren Magnus Österberg inte nöjd och skrev på twitter: ”Spelmässigt bedrövligt men effektiviteten var hög. Vi måste jobba vidare, verkligen.”. Isa Demir ska ha sagt till LT att han är nära Assyriska FF så lagbygget fortsätter i rask takt.

AKROPOLIS IF – VÄSTERÅS SK 1-4
VSK vann relativt behagligt efter att matchens bästa spelare Simon Johansson gjort 1+2 i matchen, även Joakim Häll gjorde en väldigt fin insats på defensivt mittfält. Det var dock ingen bra värdemätare för VSK då Akropolis saknade nyförvärvet Alagie Sosseh och ordinarie målvakt, samt startade med två orutinerade offensiva mittfältare som huserat i U21-serien. Det är högt troligt att Akropolis IF kommer göra fler nyförvärv och förmodligen ha nästan halva laget utbytt till seriepremiären.

CARLSTAD UNITED – KARLSTAD BK 0-2
En kanske lite förvånande förlust för Carlstad United, som under veckan hämtat hem BK Forwards målvakt Marcus Elmersson. Dock bör det nämnas att lokalkonkurrenten Karlstad BK satsar också stenhårt och värvade George Moussally från Dalkurd, där även deras mittback Stefan Zarkovic provspelat, dessutom har de förstärkt med Johan Falkmar från Vasalund och är förmodligen klara favoriter att ta hem division 2 i år.

SÖDERTÄLJE FK – ENSKEDE IK 2-1
Enskede IK ledde i halvtid, men enligt egna hemsidan så byttes sex spelare ut i halvtid då de möter Hammarby på måndag och Södertälje kunde komma in i matchen och vinna.

BK FORWARD – IK BRAGE 0-3
I Brage saknades anfallstjärnan Johan Eklund, men vann ändå enkelt mot BK Forward. Värt att notera är att IK Brage fortfarande inte har släppt in ett enda mål under sin försäsong på sina tre matcher.

VASALUNDS IF – SYRIANSKA FC 3-1
Under veckan blev Kenny Pavey klar för Vasalunds IF som tappat en hel del spelare men även lyckats förstärka med meriterade namn. Syrianska FC som ställde upp med ett väldigt starkt lag som testade ett nytt spelsystem 3-4-3, det var dock inga problem för Vasalunds IF som förde matchen.

IFK GÖTEBORG – ARAMEISKA-SYRIANSKA IF 6-0
Matchen var tänkt att spelas på Grimsta, men flyttades till Göteborg då arenan inte blev klar i tid för att vara godkänd för en match i Svenska Cupen. Svårare uppgift för norrettanlaget, men fick istället en högre publiksiffra och lite extra intäkter.

NYKÖPINGS BIS – ÖSTERSUNDS FK 1-5
Östersund vann som förväntat mot Nyköping och när mittbacken Andrew Jean-Baptiste blir utvisad när det står 2-0 så är det förståeligt att det rann i väg mot ett lag i högsta ligan. Tränaren i ÖFK Graham Potter sa till SN att han trotts krossen ändå var imponerad av Bissarna.

IFK LULEÅ – TEAM TG 0-0
I Arnes cup som spelas 2 x 30 min så möttes Norrettan konkurrenterna i semifinalen och fick särskiljas med hjälp av straffar, som Luleå tog hem med 4-2. Innan dess så vannTG sin grupp med tre raka men IFK Luleå tappade en poäng mot Morön. Vi vet inte hur det har gått i finalen, då den inte har spelats än.

NÄSTA VECKA
VSK har ingen match kommande vecka utan spelar en match mot Hammarby IF måndagen den 6 mars. Två intressanta norrettan-möten finns när Vasalunds IF möter Akropolis IF och IK Brage som tar sig an Sandvikens IF.

Hammarby IF – Enskede IK
IK Brage – Sandvikens IF
Carlstad United – IFK Uddevalla
IFK Lidingö – Enskede IK
Ängelholms FF – Arameisk-Syrianska IF
IK Frej – Sollentuna FK
Nyköpings BIS – Varbergs BoIS
Vasalunds IF – Akropolis IF
GIF Sundsvall – Umeå FC

Facebook Comments Box