Förödande byten vållade första förlusten.

Strålande förutsättningar på förhand med högsommarvärme och klarblå himmel. Efter att ha dansat uppe bland de Grönvita molnen i sex omgångar blev trots förutsättningarna en rejäl landning på marken i eftermiddags. 0-1 mot Assyriska och säsongens första förlust, ja säsongens första poängtapp överhuvudtaget.

På det stora hela var det inga milsvida skillnader spelmässigt gentemot tidigare insatser. Man började bra i första halvlek, tappade över initiativet i slutet. Inte så konstigt då Assyriska svarade för ett motstånd som överträffar samtliga tidigare motståndare VSK stött på i vår.

Andra halvlek började ungefär som den första. VSK med initiativ och en hel del boll. Assyriska svarade för en mycket tät defensiv och gjorde det svårt för Grönvitt att att ta sig igenom. Trots detta lyckades hemmalaget komma till en handfull klara målchanser, bland annat Simon Johansson och Jonas Hellgren, men man förvaltade inte en enda. Undermåligt för ett topplag.

Det var emellertid ingen fara på taket. VSK tycktes ha kontroll, stabila bakåt och fler chanser skulle nog komma, trodde vi. Innan bytena vill säga.

Först Moggia mot Ljevar, sedan Span mot Smajic och sist men inte minst, Johansson mot Salimi. Med facit i hand sköt Fredheim sitt lag i foten med dessa förändringar.

Smajic åstadkom ingenting och med två av tre centrala mittfältare utbytta tappade man greppet. Allra värst följd fick bytet av Simon, utan dennes rörlighet och touch tappade laget initiativet under matchens sista kvart. Hade han ingen känning av något slag är det rent horribelt.

Trots VSK:s tafatta agerande efter bytena trodde nog de flesta på 0-0. Ett ok resultat mot en bra motståndare. Då kom kallduschen. Alagie Sosse och inhoppande Kenvin Krans lyckades vägga sig igenom hemmaförsvaret och den senare placerade in 1-0. Den annars så solida duon Blommé och Svensson tappade markeringen fullständigt. Till råga på allt brände Koyar Salimi en jättechans i matchens slutskede. Bittert. Ridå.

Sammanfattning: Som nämnts inledningsvis var det ingen jätteskillnad mot tidigare matcher. Bytena fällde avgörandet i negativ riktning. En lärdom VSK får ta är också hur viktigt det är att förvalta sina lägen och hur förödande ett enda försvarsmisstag kan vara. Försvaret har agerat prickfritt i 6 matcher och 89 minuter. Då kom första plumpen som innebar första förlusten.

Nu gäller det att skaka av sig detta fort och ta nya tag borta mot Sandviken nästa söndag. I och med den matchen har VSK chansen att bygga en ny segersvit.