ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Förändringens vindar blåser i VSK Bandy

Inom 24 timmar har inte mindre än 4 (!) Tillbergaspelare skrivit på för VSK. Med den tunga kvartsfinalsortin i bittert minne var den första reaktionen pessimistisk. Utfyllnad, spelare i mängden. Med visst perspektiv så börjar jag hysa viss optimism, flertalet frågetecken består emellertid.

Jag tror Engström-duon kommer bidra. Måns har potential att bli en back av högt elitseriesnitt. Med hård träning och via samspel med Stefan Edberg, Patrik och Rasmus Sjöström lyfter Tillberga-produkten redan kommande vinter.

Joel, med samma efternamn, har varit tongivande i Tillberga – där han huserat på ett flertal positioner. I VSK lär han dock uteslutande få en offensiv roll. Även Joel kommer bidra. Jag tror faktiskt vi har en verklig storspelare i vardande här. Känner att han kan utvecklas på samma sätt som Jocke Andersson gjort i Vetlanda de senaste åren.

Övriga TB-förvärvärv är jag en aning mer tveksam till. Hemvändande Jesper Hermansson och Robin Andersson. Det är möjligt att Herman har en del saker i sin verktygslåda som VSK:s tidigare halvor saknar, men jag tvivlar.

Även Robin Andersson, Storken kallad har fina kvalitéer men är de av sådan dignitet att ingen ur egna led kan motsvara? Mer tvivel. Jag undrar också varför han inte fanns på Grönvitts radar förra säsongen? När man hade ögonen på Robin Folkesson kan man ju undra varför inte valet föll på Storken?

Vad händer med unga killar som Gifting, Juhlen och Mårtensson nästa säsong? De lär hamna längre ner i hierarkin.

Om det nu inte skulle vara så att varken Tobias Holmberg och Magnus Joneby förlänger till nästa säsong. I sådana fall blir ju alla ovan nämnda spelare i högsta grad viktiga i höst. Den som lever får se.

Slutligen: Andreas Bergwall verkar också ha vissa betänkligheter kring en fortsättning. Naturligtvis tråkigt om klubben skulle förlora den kanske störste bandyprofilen vi har av idag.

Om Nu Bergwall skulle välja att lägga vantarna på hyllan tror jag emellertid att Filip Mörkdal står redo med råge. Tycker han var suverän vid de tillfällen han fick förra säsongen. Vi ber att få återkomma i frågorna.

Facebook Comments Box