ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Extremt jobbiga tider råder

Att lämna ABB Arena efter en förlust mot AIK med 2-7 är naturligtvis tufft. Ännu tuffare var känslan med tanke på att vi bara var 649 närmast sörjande där. Egentligen är det svårt att hitta något konkret att kritisera. VSK har varit hårt sjukdomsdrabbat, som värst var elva spelare uppsatta på sjuklistan, någon regelrätt träning har inte kunnat utföras.

Till kvällens match tvingades man avvara Viktor Spångberg, Daniel Johansson, Martin Landström och Robin Andersson. Fyra väldigt viktiga spelare i det Grönvita laget. Mot ett AIK fyllt av självförtroende efter deras seger mot Villa häromsistens går det naturligtvis inte att utföra ett rättmätigt motstånd utan dem. Det ska förvisso sägas att Johansson äntrade isen till den andra halvleken, efter att hans testsvar visat sig negativt, men det hjälpte föga. Matchen var mer eller mindre avgjord i och med att hemmalaget låg under med 1-4 i paus.

Den andra halvlek blev en ganska avslagen historia. Erik Pettersson gjorde som han ville när det behövdes mot det kraftigt decimerade hemmalaget. 2-7 blev det till slut som sagt. Hade VSK kunnat gjort något annat? Möjligen att en röststark klack kunnat ge Grönvitt extra energi och fått dem att stå upp bättre. I övrigt går det inte att ha så mycket negativa synpunkter på ett lag omgivet av så extremt usla förutsättningar.

Kan man klandra publiken? I vanliga fall, absolut, ofta är det en närmast generande tystnad som präglar hemmamatcherna numera. Att det var så få ikväll känns dock relativt förståeligt med tanke på att det var ytterst ovisst huruvida det skulle bli match. Matchen mot Sandviken ställdes in sent och den här tycktes inte bli av förrän vi gavs ett positivt besked igår kväll.

Extremt jobbiga tider råder och det i ett ytterst avgörande skede av säsongen för VSK:s del. Jobbig bortaresa mot Frillesås redan på onsdag, därpå väntar Villa, i Lidköping på annandagen, innan Grönvitt tar emot slutspelskonkurrenten Sirius den 28/12. Tätt schema i ett skede då VSK knappast står väl rustade för ett sådant. VSK behöver två segrar och ett statement mot Villa i form av en riktigt bra match. Jag befarar att sjukdomsläget gör ett sådant scenario nära på omöjligt.

Vi får hoppas att kvällens frånvarande spelare kan göra comeback till nästa match och att inte fler insjuknar. Läget är prekärt men det brukar vara i sådana lägen VSK lyfter sig. Låt oss hoppas att så blir fallet.

Facebook Comments Box