ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Blir det någon julklapp i år?

Silly season är igång och VSK-supportrarna ser förväntansfullt fram emot en eventuell förstärkning någon gång de närmaste dagarna. 

Det har blivit lite av en tradition att VSK presenterar nyförvärv och kontraktsförlängningar som julklappar. Inför årets julhelg står enligt rykten från tomteverkstaden Erik Björndahl högt på de grönvita supportrarnas önskelistor, men en sådan kanonvärvning känns inte sannolik i dagsläget. Björndahl har kontrakt med seriekonkurrenten ÖSK som inte lär vilja släppa spelaren. 

Vad kan då VSK-supportrarna förvänta sig för julklapp i år? En farhåga är att det inte blir någon julklapp alls. Klubben har inte råd att slänga bort pengar på breddspelare och väntar troligtvis för att se om det går att få in mer sponsorintäkter och utöka spelarbudgeten innan det görs fler värvningar. 

Ett alternativ, som ni alla vet, är att köpa julklapparna nu och betala nästa år. Det är en taktik som klubben tillämpat många gånger tidigare men som nuvarande styrelse verkar undvika in i det längsta. 

En lagom tråkig önskan till jul är nog därför snarare att stadens företagare och marknadschefer lyssnar Kalle Karlssons upprop för att stärka elitfotbollen i staden. Kanske kan årets julklapp bli en eller två nya storsponsorer? 

Julklappar vi minns: 

Dagen före julafton 2008 presenterades en kontraktsförlängning av publikfavoriten och vänsterbacken Tobias Holmgren. 

2009 var årets julklapp till fansen mittbacken Oscar Pehrsson som skrivit på ett nytt treårskontrakt. 

– Jag tycker att Oscar Pehrsson var en av våra allra bästa spelare i år och jag är övertygad om att han kommer att fortsätta att ta vara en av de viktigaste i lagbygget, kommenterar dåvarande tränaren Kalle Granath på klubbens hemsida. 

2011 blev det en tidig julklapp i form av Aly Keita som skrev på ett treårskontrakt med klubben. 

– Målet är att hjälpa klubben till Superettan och Allsvenskan, sa Keita i en kommentar på klubbens hemsida.  

Två dagar före jul presenterades även att Patrik Grönvall (idag Damm) skrivit på ett nytt treårskontrakt med klubben.  

2013 var året då mittfältaren Boris Ljevar oväntat blev klubbens skyttekung. Ett par dagar innan jul förlängde han sitt kontrakt och blev därför även årets kulklapp. 

2015 blev julklappen från klubben att swishvärvningarna som gjorde drömhösten möjlig, Karwan Safari och Filip Tronêt, stannar i klubben. Tronêt hade lånats in från BP under hösten. 

2016 var Karwan Safari återigen årets julklapp. Höstens förstördes av käkfrakturen han ådrog sig i matchen mot IFK Norrköping, men två dagar före julafton förlängde han ändå kontraktet med Grönvitt. 

– Sen den dagen jag kom till VSK har jag älskat klubben, spelarna, tränarna och fansen. Jag fick erbjudande från Superettan och toppklubbar i division 1, men det var inget alternativ, berättar Safari på klubbens hemsida. 

2017 värvades Anton Fagerström som en tidig julklapp till alla VSK-are. Även denna jul blev det en kontraktsförlängning med Karwan Safari, för första gången ett tvåårskontrakt. 

2018 skrev Emil Skogh och Filip Ottosson på för Grönvitt bara någon dag före jul.

– Jag vet att VSK har en lojal publik och stor supporterskara. Det är ännu en anledning till att jag ville komma hit, sa Emil Skogh i en kommentar på klubbens hemsida. 

2021… en ny storsponsor eller en glödhet talang? 

/JL

Foto: Johan Jonk Stenström 

Facebook Comments Box