ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

EXKLUSIVT: Intervju med Micke Gustafsson

Micke Gustafsson om operationen, supportrarna – och den mytomspunna avstängningen som inledde hans karriär i VSK

Sommaren 2015 blev Micke Gustafsson en av swishvärvningarna som räddade VSK kvar i norrettan. Hösten 2016 var VSK Swish med och betalade för hans operation. Snacka om att Kolsvasonen är supporterfavorit.

– Ja, vad ska man säga? Det är ju jävligt sjukt gjort. Väldigt kul att de tycker jag är en så pass bra fotbollsspelare att de är villiga att betala för mig, liksom. De har betalat rätt mycket för mig i slutändan, haha. Det är rätt så roligt, säger Micke glatt och tacksamt.

Men har du något kontrakt än då?

– Nej, inte än, men jag ska väl inte vara så svårövertalad heller. Jag kommer vara med den 9 januari när vi kickar i gång igen, och så får jag känna på det stegvis. Det vore dumt att hoppa på för tidigt, det är ingen stress.

– Jag har inte belastat benet än, så jag ligger efter i muskelmassa. Men det brukar gå rätt så fort att träna upp igen. Jag hoppas kunna vara med på passnings- och teknikövningar redan januari, men vi får se. Jag har ingen aning egentligen.

Den 5 oktober opererade Micke höftskadan som stört honom inte bara i år, utan ända sedan han kom till klubben första gången – säsongen 2012.

– Det känns bättre och bättre. Att göra vridningar är lite jobbigt än så länge, men jag ska testa första joggingturen i morgon. Det blir intressant. Hittills har jag bara cyklat i tre veckor.

– Operationen var klar på ett par timmar. Jag vet knappt själv vad de gjorde … Det var en utväxt på höftkulan, så de har skrapat bort någonting för att höftkulan ska fungera. Det har legat och skavt på ljumsken. Nu känns det ganska bra – jag kan stå på ett ben igen och ta på mig strumporna, haha.

Hur vill du betala tillbaka till supportrarna nu då?

– Förhoppningsvis kan jag gå för fullt hela året – det har jag inte gjort förut – så nu vill jag betala tillbaka med ett jävla jobb.

Brukar inte du göra det även i vanliga fall, när du har ont …?

– Då blir det 50 procents hårdare jobb nu när jag ska kunna gå för fullt!

Sista frågan då, det som alla undrar över: Vad fasiken gjorde du i den där futsal-matchen som renderade i tre matchers avstängning i fotboll – en helt annat sport – innan du kom till oss 2012? Folk undrar om killen du mötte överlevde!

– Hahaha … Grejen är att det var en domare som jag inte fick någon frispark av. Då vände jag mig om, pekade på honom och sa att ”du är så jävla dålig”. Det står i rapporten också, om du hittar den – det var exakt de orden jag sa. Så det blev tre matchers avstängning, men i fotboll – det är det som var så sjukt. VSK vågade inte överklaga heller. Du kan tänka dig hur kul det var att berätta det där för tränarna och ledarna … Det var väldigt konstigt, så jäkla larvigt. Jag förstår att folk undrar!

Foto: Tobias Barkskog, VSK Fotbolls Facebook-sida

Facebook Comments Box