ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Ett tufft sista dygn av transferfönstret väntar

Så var det klar att Lagerbielke lämnar VSK för Elfsborg efter att de har löst ut klausulen som fanns i kontraktet. VSK hade i januari en mittbacksuppsättning som bestod av en tilltänkt mittbackslinje av Sabetkar, Engström och Ribeiro samt Lagerbielke som skulle in och utmana om plats samt Steen och Royo som backup. Till nästa match finns av sex mittbackar som VSK startade säsongen med endast en tillgänglig, Steen.

När Sabetkar lämnade så hämtades Jesper Adolfsson som en tilltänkt backup men har gjort det klart godkänt i sina inhopp. I sommar så har vi släppt Royo och sålt Lagerbielke och ersatt med Kalle Björklund och Daniel Hermansson. Nu är det alldeles för tidigt att såga några spelare som tränat några få veckor med laget men det har funnits mer att önska av det som visats.

Att två spelare som Engström och Ribieiro skadar sig är så klart olyckligt, men inte ovanligt. Spelarna som hämtats in håller inte den nivån, så är det bara. Det är inte bara att plocka in spelare från lägre divisioner och tro att de över en natt kommer anpassa sig till nivån, även Kalle som ändå spelat en halvsäsong i serien har sett krampaktig ut.

Det är ingen lätt uppgift som sportchefen Herman Ottosson har, efter att bara suttit en vecka på sin position och ska han nu alltså på 24h leta fram ersättare. Det är inte bara att ta en mittback och sätta in i en elva och hoppas att allt ska bli bra. 2017 plockade vi in Ilir Berisha i sommarfönstret och trots hans meriter så var det ingen dans på rosor direkt.

För att prata klarspråk, VSK har satt sig en riktig skitsituation som mycket väl kan kosta kontraktet i Superettan. Det är många klubbar i serien som vill ha en mittback och nu ska VSK alltså lyckats hitta en på 24h som många andra klubbar misslyckats med?  Som sedan ska spelas in i spelsystemet på en handfull dagar innan matchen mot Landskrona.

Allt ansvar för detta ligger på styrelsen, de är de som sålt spelarna och skrivit in klausulerna och satt klubben i den här situationen. Det kommer ganska snabbt visa sig om det är panikvärvningar eller om det funnits en plan.

Det blir upp till bevis och se hur förberedda VSK har varit. För det behöver nödvändigtvis inte vara mittbackar som hämtats in, det skulle lika gärna kunna bli att det blir några ytterbackar och 4-4-2.

Ett dygn väntar där klubbens överlevnad i Superettan står på spel, mer spännande än så här blir inte en silly.

//HL

Facebook Comments Box