Ett gott slut på 2022 som borgar för en bra start av 2023

Äntligen får man utbrista ikväll. Efter den tunga perioden, med fyra förluster mot toppkonkurrenterna, har VSK rest sig. Först  ganska stabila 3-0 i den bökiga bortamatchen mot Frillesås och ikväll oerhört sköna 5-4 mot det Edsbyn som flåsat oss i nacken bara poängen bakom.

Det är en seger som kan få en formidabel betydelse i mars. Om vi avhåller oss från att gå händelserna i förväg så var det ett skönt kvitto att VSK kunde spela så bra igen efter de tunga förlusterna, med de stora siffrorna mot Villa som extra börda.

Det började dock oroväckande då gästande Byn tog en tidig ledningen. Skulle vi ännu en gång bli överkörda efter en dålig inledning?  Som tur var tog sig Grönvitt in i matchen ganska omgående. När Daniel Johansson dunkade in en kvitteringsstraff, 1-1 ,spred sig ett visst lugn. Därefter tog VSK över matchen och var bäst i halvlekens resterande del även om Edsbyn långt ifrån var ofarliga. Martin Landström och Viktor Spångberg såg också till att VSK drog ifrån och gick till halvtidsvila med sköna 3-1

Lugnet höll i sig till den andra halvlekens inledning då måltjuven Christian Mikkelsen reducerade. Där och då kändes det ovisst. Där och då kunde det blivit en annan matchbild, VSK kunde emellertid replikera snabbt. Daniel Johansson och Pontus Vilén gjorde så att vi plötsligt hade ganska betryggande 5-2. Det marginaler Grönvitt haft emot sig tidigare hade man nu med sig.

Det blev mer än lovligt dramatiskt på slutet då Byn reducerade två gånger om och hade en hörna som kunde ha gett 5-5 under matchens sista sekvens. VSK höll dock undan och det känns fantastiskt skönt.

Även om det var en ganska oviss match var VSK det bättre laget och vann rättvist. Med den här segern kan man lämna de tunga förlusterna bakom sig och ta sike på framtiden med tillförsikt. Väldigt starkt att kunna svara upp så med tanke på att en och annan mental barriär annars kunnat bli påtaglig.

Med den här segern kan VSK säga hejdå till 2022 och ta sikte på den så avgörande vårsäsongen. Det lär bli mycket nagelbitande även framöver men den här segern ger klubben en viss vind i seglen.

Nu väntar Gripen borta på onsdag innan Sandviken gästar betonghallen nästa lördag. Bara att ta vid från kvällen. Gott Nytt År!