ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

En skön premiär som bådar gott

Det var en premiärmatch som kändes lite trögstartad, både från VSK:s sida och publikens. Inledningsvis var det enda glädjeämnet Gryta Boys/VSK Young Boys som tagit plats längst ner och fräschat upp känslan på klackseketionen. Det tog faktiskt mer än 20 minuter innan grönvitt kunde punktera gästande Frillesås genom sitt meriterade nyförvärv, Christoffer Fagerström.

Första halvlek tog upp sig något men blev aldrig mer än okej. 3-0 stod det på resultattavlan vid paus. Den andra blev mer underhållande. Gästerna reducerade rätt så tidigt vilket fick VSK att lägga i en växel till. Målen kom i en strid ström och i flertalet anfall såg man att det här VSK-laget kan bli något extra. Extra noterbart är mönsteranfallet som Kasper Sandgren var sist på som innebar 7-2. Klapp klapp spel i högt tempo.

I takt med att målskyttet lossnade släppte den nervositet jag tror laget kände inledningsvis. Matchen avslutades med en sällan skådad målexplosion då 8-2 på några få slutminuter plötsligt blev 12-2. Extra glad lär Daniel Johansson blivit som svarade för hela fem av målen.

Motståndet var inte av bästa märke men VSK:s sslossnig bådar ändå gott. Det finns många spelare som kan leverera. I laget finns kraft, fart, spets och ett gäng kulturbärare som bildar själva fundamentet. Mitt enda frågetecken sätter jag kring försvarsspelet. Även ikväll fanns vissa tendenser till att det är lätt att ta sig igenom. Jag hoppas och tror dock att Micke Carlsson har fått ordning på det.

12-2 blev det till slut. En skön premiär som bådar gott. Den följs av en ny hemmamatch mot Motala på onsdag innan två bortamatcher, mot Bollnäs och Vänersborg tar vid. Det känns som den här säsongen kommer bestå av rätt mycket transportsträckor så det blir lite tufft att hålla upp publikintresset över säsongen. VSK är dock ett fantastiskt underhållande lag så det gäller att marknadsföra det så mycket som bara är möjligt.

Såg förresten en underbar bild från en busshållplats där de unga supportrarna, prydda i Grönt och Vitt, väntade på att få bege sig till ABB Arena. Det var en bild som skänkte värme och gav hopp om att supporterskapet kommer rulla vidare. Tror den bilden är det jag definitivt tar med mig från premiärkvällen, trots många mål och ett kraftfullt VSK.

Facebook Comments Box