ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Det finns hopp i mörkret

Tahii Ali

Efter förlusten mot Akropolis och beskedet att Lagerbielke skulle lämna fick mig bokstavligen att tappa hoppet, hur sjutton skulle VSK fixa den här hösten. Återigen förlust mot Landskrona efter ett snöpligt 1-0 mål som gick via VSK spelare in i mål så är det lätt att känna  att allt är nattsvart. VSK mötte serieledarna och första halvtimmen så var VSK satta under hård press, men resten av tiden var det en jämn historia som skulle kunna slutat hur som helst. Serieledarna borta på gräs är ingen lätt match och det finns ändå ljusglimtar att ta med sig.

Båda nyförvärven som debuterade gjorde det bra, väldigt bra hittat av den sportsliga ledningen utifrån den korta tiden som gavs. Att Tahi Ali skulle vara ett tillskott var ändå ganska lätt med tanke på hans siffror i division 1 samt att han mött VSK och var en riktig iller i den matchen. Tahi kommer skapa kaos i Superettan i höst, han har knappt tränat med laget men skapade en hel del på den tiden han fick. Offensivt så känns det som VSK har ett lyxproblem i och med att Tahi Ali kom in, för han ska spela men sätter man han i anfallet eller som winge? Det skulle kunna bli så att Tronêt/Ali alternerar som att spela wingback.

Den största överraskningen var dock Lawson, med tanke på hur få matcher han spelat för AFC så kändes det på förhand som en backupspelare för VSK, men han gick in i startelvan och tog för sig rejält på mittfältet. I bakhuvudet får jag känslan att det här var den spelartypen VSK hade hoppats få när de lånade in Moussa Traore förra året, men hade ingen lyckad sejour i VSK. Lawson rörde sig över hela planen och täckte ytor och var bra både defensivt och offensivt och fick även till ett bra avslut. En spelare som kommer höja kvalitén på mittfältet rejält, men också förbättra defensiven i VSK.

För det är defensiven VSK behöver arbeta med, det är för billiga mål som släpps in. Samtidigt så finns ett ljus i tunneln då flera spelare är tillbaka i spel. Nyförvärvet Herman Magnusson, David Engström och Pedro Ribeiro räknas samtliga vara tillbaka runt månadsskiftet, samtliga tre kommer nog ha något och säga till om vem som ska starta i backlinjen. Vad Pedro och David kan vet vi sedan länge, men om Herman håller liknande nivå som övriga nyförvärv så bådar detta gott.

Det är lite olyckligt att skadorna gör att VSK inte kan ställa upp sin bästa elva nu när två viktiga matcher väntar, Brage borta och Falkenberg hemma. Men med publiken tillbaka så får vi dra vårat strå till stacken för att kunna bidra med det vi kan, boka in nu Brage borta och köp en biljett till Falkenberg.

Trots att VSK hamnade på kvalplats finns det en hel del ljusglimtar att fokusera på, det må se mörkt ut just nu och vi är med i streckstriden. Dock finns det en hel del ljusglimtar jag inte kände fanns för några veckor sedan, både när det gäller spelet och spelarmatrialet. Förhoppningsvis är botten nådd nu och vi kan börja klättra uppåt.

//HL

Foto: Åke Hedvall

Facebook Comments Box