ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Den Grönvita fanan hölls högt i fråga om inställning och karaktär

Frågorna runt VSK Fotboll har varit många den senaste tiden. I Göteborg ikväll gavs åtminstone ett tydligt svar: Det finns mycket hjärta i det här laget. Ett stukat Grönvitt, utan  Berisha, Moggia, Tronét och Safari bjöd; upp till en riktigt batalj mot Gais.

VSK skakade av sig regn och lera och gick av Gamla Ullevi med en pinne via slutresultatet  1-1.

Även om Grönvitt tagit skalper borta tidigare så var nog kvällens match den allra bästa bortamatchen.  Det var inget skönspel men som sagt mycket kamp och hjärta. VSK:arna gav allt på varenda del av Gamla Ullevis matta. Den Grönvita fanan hölls högt i fråga om inställning och karaktär.

Spelet och väderförhållandena förde tankarna till forna tiders Tipsextra-fotboll.  Närkamper, långbollar och regn. I vissa fall kan sådant kännas väl så iögonfallande som klacksparkar och kortpassningsspel.

Även om mycket handlade om kamp så kunde man även skönja en viss uppdatering spelmässigt gentemot innan. Sean Sabetkar blev exempelvis ett fräsch och rörligt alternativ i backlinjen. Han fick dessutom kröna insatsen med ett fint nickmål. Emir Smajic och Brian Span fyllde mer än väl ut  Tronéts och Safaris startröjor. 

 Smajic hanterade den ensamma forwardsrollen hyggligt, rörde sig bra och vann en del närkamper vilket försatte hemmalaget i viss obalans emellanåt. Det handlade inte om någon superinsats från Smajics sida men hans spel var ett steg i rätt riktning när det kommer till hur en ensam anfallare ska agera.

Poäng igen på bortaplan och äntligen ett mål efter en lång torka. Går det att addera ett fungerande hemmaspel till detta så kan VSK gå en fin säsong till mötes. Kanske behövs förstärkning till vänstersidan (åtminstone förändring här) och det centrala mittfältet för att möjliggöra det . Kvällens insats bådade emellertid ganska gott och elvan bör få fortsatt förtroende mot Norrby på måndag.

Vi får slutligen tacka VSK för en mycket fin kämpainsats. Man sover gott efter en sådan. Den Grönvita fanan vajar som sagt högt i fråga om karaktär och inställning.

Facebook Comments Box