ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

“Degerfors är inte bättre än Malmö FF”

På söndag spelar VSK kvartsfinal i Svenska Cupen mot Degerfors IF. Hypen är total och vi tog självklart chansen att kontakta några gamla VSK-favoriter för att ställa frågor inför matchen på söndag.

Hur noga följer du VSK numera?

Stefan Bärlin: Jag har tyvärr inte tid att följa VSK så mycket jag skulle önska men får med mig resultat via social medier/webben. 

Peter Markstedt: Dagligen, allt som skrivs och händer kring VSK är intressant så jag har full koll. 

Dennis Persson: Följer så mycket matcher jag bara kan, sen i och med att jag har min bästa kompis Simon i laget får jag höra allt därifrån. 

Erik Acar: Följer VSK i media lite överallt och tittar på på de flesta matcher som sänds på VLT.se. 

Calle Svensson: Jag pratar med Anton och ser klipp som dyker upp hos polarna på sociala medier. Men jag följer resultat eftersom VSK har en plats i hjärtat.

Vad tycker du om VSKs insatser i Svenska Cupen så här långt? 

Stefan Bärlin: Magiskt! Att vinna en så tuff grupp med MFF i är ju en enorm prestation.

Peter Markstedt: Imponerande! Ingen kan säga något annat. Framförallt är jag imponerad av defensiven. 

Dennis Persson: Är inte chockad överhuvudtaget. VSK har ett lag som jag tycker ska vara ett topplag i Superettan. Spelare som Simon, Tronet och Sean har tagit stora steg som verkligen visar att de är en av Superettans bästa spelare på sina respektive positioner.

Erik Acar: Riktigt bra prestationer i gruppspelet och det syns att laget mår bra och har hittat en trygghet i sitt spelsätt.

Calle Svensson: Fantastiskt. Otroliga minnen som jag unnar alla spelare och alla som kallar sig grönvita

Hur tror du att det går i matchen mot Degerfors på söndag? 

Stefan Bärlin: Utan att jinxa för mycket så är det en positiv känsla.

Peter Markstedt: Det blir tufft men inte värre än Malmö FF borta. Med det sagt är det ändå en fullt möjlig uppgift.  

Dennis Persson: På söndag kommer VSK vinna. Det stora som talar för det är att Degerfors är ett lag som mer än gärna håller i boll och för matcherna, men så fort de tappar bollen kommer det gå otroligt fort och vips dunkar Prodell in 1-0 framspelad av Tronet. Sen jagar Degerfors kvittering, men tyvärr i den 89e minuten när dem går all in smeker Simon in en frispark och då är matchen över.

Erik Acar: Kan laget fortsätta prestera på samma nivå som i gruppspelsmatcherna så tror jag att de kan vinna. Degerfors är inte bättre än Malmö FF och Halmstad. Så helt klart har VSK en superchans att vinna matchen.

Calle Svensson: Vinst 3-0. Prodell strumprullar in en boll. Simon gör ett mål med vänster skinka och Boris, som självklart signar innan matchen, sätter spiken i kistan med ett patenterat distansskott.

1. Stefan Bärlin, en av den moderna grönvita historiens främsta spelare med 170 a-lagsmatcher i VSK. Gillar atmosfären på Stora Valla och beklagar att matchen på söndag kommer att spelas utan publik. 
2. Peter Markstedt, grönvit legend med mer än 200 a-lagsmatcher i VSK och flera sejourer som ledare. Har många minnen från tuffa och minnesvärda matcher på Stora Valla i Degerfors. Har alltid gillat inramningen och den intima känslan som mindre orter med stort fotbollsengagemang kan skapa.
3. Dennis Persson, en av 10-talets största publikfavoriter med närmare 100 a-lagsmatcher i VSK. Har bara suttit på bänken när VSK mött Degerfors, men minns att han varit med och vunnit över dem i en U21-match.
4. Erik Acar, flerfaldig spelare och ledare i VSK Fotboll med stort grönvitt hjärta.
5. Calle Svensson, färgstark och omtyckt försvarare som nyligen lämnade VSK efter fyra säsonger med klubben. Har bara dåliga minnen av matcher mot Degerfors. (bild nedan)

Facebook Comments Box