ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

De största bortaföljena sen 2013 (derbyn borträknade)

Mycket tyder på att VSK kommer mäkta med att komma upp i ett bortafölje runt 2800 i seriepremiären imorgon, en siffra vi ska vara mycket stolta med. Med sittande på andra sektioner lär vi passera 3000 med råge även om de aldrig kommer komma med i några resultatlistor.

Tidigare har jag redovisat hur stora följen olika lag haft i Stockholm derbyn borträknat, nu tänkte jag redovisa vilka lag som haft över 2500 i bortafölje sen 2013. Detta utgår från siffror som Mats Jonsson som är evenemang och säkerhetsansvarig på Djurgården.

Gissningsvis kommer VSK slå sig in på topp 20 listan imorgon, vilket är en imponerande bedrift. Den observante noterar att VSK troligen kommer ha ett följe som är tredje störst i seriepremiären sen 2013, det är Malmö FF som haft ett större bortafölje i en seriepremiär sen 2013 och därefter Dalkurd FF 2018.

För att ge en bättre överblick om hur många gånger olika lag haft följen över 2500 sen 2013 har jag delat in det i olika områden för att ge en bättre bild på hur VSK kommer stå sig.

Om VSK skulle komma över 2750 imorgon så är det något som bara IFK Göteborg mäktat med 2 gånger, Hammarby IF 3 gånger, AIK 3 gånger, Djurgårdens IF 4 gånger och Malmö FF 5 gånger.

Tyvärr finns det ingen bra statistik på vad vi i VSK haft på våra bandyfinaler, men pratar man med de som varit med förr så har vi haft en handfull finaler med över 4000 åskådare. Tror mycket av anledningen till att VSK Fotboll lyckas mobilisera ett bra premiärfölje gentemot många andra lag som spelat längre i Allsvenskan än oss är att vi har kulturen från bandyfinalerna att när det väl gäller så är det man ur huse.

Nu är det väldigt olyckligt att många bokat upp sig på AIKs sittsektioner för att det kom ut för sent att vi hade egna sittsektioner, då hade vi passerat 3000.

Men ett följe runt 2700-3000 imorgon är riktigt bra, det kommer skicka viktiga signaler till omvärlden men även i Västerås att VSK Fotboll är tillbaka!

//HL

Facebook Comments Box