ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Dags för en trepoängare!

VSK har öppnat årets superettansäsong med en förlust och ett kryss men när nykomlingarna Utsiktens BK kommer på besök är kravet tydligt: Nu är det dags för tre poäng!

Även om krysset mot ÖFK kändes som en seger efter Viktor Granaths sena nickmål så har VSK fortfarande inte vunnit någon match den här säsongen.

– Vi håller boll mycket och det ser bra ut, men det gäller att komma in i boxen och vara lite mer direkta. Det är det vi måste förbättra, sa Viktor Granath till Anno 1904 efter matchen mot Östersund.

Idag tar Grönvitt emot Utsiktens BK från Göteborg, ett lag som i förra omgången slog BP med 3-2 på hemmaplan. Laget saknar stora stjärnor men har enstaka spelare med erfarenhet av Superettan, som t.ex. mittfältaren Predrag Randelovic. Bästa målskytt så här långt in på säsongen är anfallaren Lucas Hedlund som gjorde två av målen mot BP.

VSK-anfallaren Viktor Granath mötte Utsiktens BK i söderettan förra året, men sen dess har tränaren Bosko Orovic värvat 14 nya spelare och tappat lika många.

– Dom har ett spelskickligt lag som trycker på och spelar på heta känslor och är hetlevrade, men dom är svaga bakåt tror jag, säger Granath.

Hemmamatchen mot Utsiktens BK är en viktig sexpoängsmatch för VSK. En seger och VSK har haft en godkänd serieinledning, men med en förlust kan Grönvitt ha ramlat ner på nedflyttningsplats redan efter tre omgångar.

Utsiktens BK eller ”Kiken” om man så vill är tippade i botten av tabellen, men det borde inte finnas någon risk för underskattning från VSKs sida. Bägge lagen behöver kriga för varje poäng och även om publiken och supportrarna kräver att VSK vinner den här typen av matcher hemma så kommer det att krävas en bra insats för att ta hem trepoängaren.

VSK-Utsikten, söndag 17 april, avspark kl 13. Biljetter och praktisk info om matchen

Facebook Comments Box