ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

”Bergwall är en bandyns Buffon”

Andreas Bergwall ryktas till AIK. Somliga hävdar att VSK står sig väl rustade ändå, det finns gott om duktiga unga burväktare. Så är det naturligtvis men målvakter av Bergwalls snitt växer inte på träd. Sannolikt tidernas bästa burväktare, en av bandyvärldens mäktigaste matchvinnare och den kanske största profilen som sporten stoltserar med. Valörer väl värda att ta fasta på.

Bergwall är inne på sitt 44:e år, inte fullt så bra som under sin karriärs absoluta peak. Emellertid – lägger vi ihop erfarenhet, mentalitet och den spelmässiga nivå han alltjämt besitter skulle jag inte byta honom mot någon annan keeper. Vill han fortsätta, ska han fortsätta. Får jag bara välja att en av klubbens veteraner stannar faller mitt val på Bergwall-Tveklöst.

I en yngre hungrigare omgivning som VSK får nästa säsong tror jag dessutom Böllen kan få en rejäl nytändning. Tänk att ha en revanchsugen Bergwall mellan stolparna mot exempelvis hårdsatsande Villa. Det vore något.

Det är svårt att gradera VSK Bandys största hjältar. De är minst lika många hjältar som SM-guld. Bergwall kommer dock högt, bland klubbens tre största någonsin. Han har gjort mycket för klubben och har mer att ge om chansen fås. Det sista kapitlet är inte skrivet i den magnifika sagan om Andreas Bergwall, var så säkra. Se bara till att det utspelas i VSK.

Bergwall är en bandyns Buffon. En oantastlig hjälte och legend. Låt honom stanna. Låt honom fortsätta skriva historia tillsammans med VSK. Ett ungt och hungrigt Grönvitt kryddat med en ärrad, nytänd veteran doftar om inte omedelbart guld så definitivt bättre än kvartsfinal.

John Lennon sa en gång så här om Elvis: ”Innan någon arist gjort någonting hade Elvis gjort allt. Det går att använda liknande ord om Andreas Bergwall: ”Innan någon av dagens bandyspelare gjort någonting hade Bergwall gjort allt.”

Helt enkelt beskrivningar väl värdiga de kungar det handlar om 👑

Facebook Comments Box