ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Bajen Bandy på väg mot avgrunden – Zinken blir torrlagd

Precis som vi rapporterat om tidigare i ett välläst reportage har Hammarby Bandy haft problem med att få serveringstillstånd för Zinkentältet där Hammarbyare genom åren kunnat läska sina törstande strupar.
 
Nu rapporterar Bandypuls att alla försök att hitta en lösning med Stockholms stads tjänstemän har misslyckats. Bajen Bandy kommer inte få något serveringstillstånd för alkohol under de närmaste 3 åren. Tältet kommer nu vara ett familjetält istället, till folknykterhetens fromma får vi anta.
 
Anledningen att kommunen så hårdnackat vägrat ge med sig om serveringstillstånd är i grunden att Hammarby Bandy har en katastrofal ekonomi och har så haft i många år. Det kommunen särskilt lyfter fram är den brutala övervärderingen av immateriella tillgångar som klubben gjort och som kommunen påpekat under många år. En övervärdering hjälper klubben att klara balansräkningen och därmed kunna få elitlicens.
 
Till skillnad mot syltryggarna i Svenska Bandyförbundets licenskommitté är tjänstemännen i Stockholms stad av annat virke och nu har valt att följa de regler som de faktiskt har.
 
Konsekvenserna av det här försöker Bajen Bandy tona ned men i praktiken handlar det om stora pengar som nu går förlorade i intäkter.
 
 
Facebook Comments Box