ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Anton Fagerström förgyllde en fantastisk fotbollsdag

Skallbergsskolan, belägen en extremt lång utspark från Solid Park Arena, innehade en slags fotbollsmässig huvudroll i gårdagens Västerås. Som värdskola för en fotbollsturnering.

Bortåt 300 elever, i 11 lag, spelandes 22 matcher. Därutöver ett 150 tal yngre elever som bildade en entusiastisk publik. Förutom elever från nämnda skola deltog Fredriksbergsskolan.

Evenemanget ackompanjerades av en blå himmel och en sol vars varma strålar mer förde tankarna till medelhavet än mälardalen.

De senaste veckorna på skolan har i mycket hög grad präglats av detta. Fotboll för hela slanten Matcher på gympan, på rasterna, extralektioner i slöjden för att färdigställa en fair play-pokal, elever som hjälpte till att plocka fram allt på turneringsmorgonen. Ett par av dem kom redan 7:30.

Skilda förutsättningar. Vissa som med säkert tillslag och djärva cykelsparkar alá Gareth Bale tog sig fram som om de aldrig gjort annat. Andra mer försiktiga och osäkra, kanske första gången de överhuvudtaget beträdde en fotbollsplan

Gemensamt för de allra flesta, glädjen. Den fanns på det där självklara sättet som bara ett barn kan ha. Detta alldeles oavsett om man dribblade sig igenom ett helt lag eller bara försökte hitta rätt med en passning.

Inget hade varit möjligt utan Ove Eriksson. Slöjdlärare på Skallbergsskolan och eldsjäl inom fotbollssammanhang. En av dessa eldsjälar vars kraft bildar den grund som vår idrottsrörelse vilar på.

Ibland brände det till hos vissa spelare. Besvikna och lite irriterade över felpassningar, domslut eller insläppta mål. Det var inte ett fotbollens bullerbyn från start till mål. Fotboll är ju emellertid känslor.

Överlag var det ett fantastiskt arrangemang. Med den där särskilda glädjen, som bara ett barn kan uppvisa. En glädje som återspeglas även hos oss vuxna.

I slutet var det dags för Fair Play-priset. Det delades ut av ingen mindre än Anton Fagerström. En värdig sorti på en fantastisk dag. Förmodligen föddes en och annan ny VSK:are i det ögonblicket.

En avslutning på en dag under klarblå himmel. En början på ett liv under Grönvit flagg.

Bilden kan innehålla: en eller flera personer, träd, himmel, utomhus och natur
Bilden kan innehålla: 3 personer, personer som ler, personer som står, skor, träd och utomhus
Facebook Comments Box