ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Anno 1904 tippar Superettan 2021

Först och främst vill vi tacka alla er som skickat in era bidrag, det ska bli riktigt intressant och se om det är någon som lyckats pricka in väldigt bra eller inte. Vi kommer publicera läsarnas gissning lite senare.

Redaktionens gissning

Tidigare år så har en i redaktionen fått i uppgift att ta ut ett förslag och sen har övriga fått ge feedback på om de håller med eller inte. I år så har vi gjort så att alla fick skicka in ett bidrag och sen blev det genomsnittliga placeringsvärdet som fick utgöra rankingen. Sen diskuterar vi Superettan dygnet runt och färgas av våra åsikter.

Superettan 2021 tippad av Anno 1904

Nu väljer vi inte att kommentera alla lag, men har valt ut vissa där placeringarna kanske sticker ut.

IK Brage

Som tongångarna varit i redaktionen är vi relativt överens om att IK Brage riskerar att göra en dålig säsong. Värvningarna känns ganska bleka och försäsongen har varit sådär och skadeproblem på det. Douglas Karlberg fick tidigt en hjärnskakning och det är just en skyttekung laget behöver och med oklar status på Dogge så kan det bli tufft. Nä det blir Ettan Norra 2022 här.

Helsingborgs IF

Det är aldrig lätt att studsa upp tillbaka till Allsvenskan och historiskt känns Helsingborg som ett lag som alltid överskattas. Det har gjort att vi tror att de kommer missa avancemang i år och bara ta en fjärdeplats. Givet är också att Ravy Tsouka kommer ta flest gula i hela serien och alla kommer förundras efteråt hur han kunnat undvika det röda kortet.

Jönköping Södra

J-södra gjorde ett bra år förra året men det känns som de tappat lite väl mycket och det är lite oklart var de kan stå. De kan mycket väl hamna på alla placeringar i tabellen. Men just spelartappen gör att vi tror de kommer hamna på den undre halvan och med lite otur även bli indragna i bottenstriden.

Trelleborgs FF

TFF satsar verkligen stenhårt på att gå upp, värvningarna är rutinerade och bra. Vi har svårt och se att TFF ska vara på den nedre halvan utan bör vara och slåss om direkt avancemanget, utifrån spelarmatrialet bör de iallafall göra det.

GIF Sundsvall

Även om de tappat flera rutinerade spelare så känns det som de kommer ha seriens bästa anfall i Engblom och Hallenius. Frågan är om defensiven kommer vara så bra som den krävs för ett avancemang? Men kanske orelevant när anfallarna lär göra tre mål i varje match.

Västerås SK

Prodelleffekten kvarstår och det finns stora möjligheter för VSK att ytterligare avancera några placeringar i år. Värvningarna är kanske inte de mest skrämmande, men den unga talangen i truppen gör att laget kommer bli vassare för varje omgång som spelas. Custovic, Sporrong och Lagerbielke kommer alla blomma ut till spetsspelare. På bänken är det flera hungriga spelare som vill knipa en starttröja.

Facebook Comments Box