ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

ANNO 1904: Silly-uppdatering

Så var det dags igen och titta vad som hänt på silly-fronten senaste veckan för Div 1 Norra primärt men också lite runt omkring i fotbollssverige.

Det är relativt få nyförvärv som presenterats men antalet förlängningar har skjutit i höjden. Men innan vi går in på Norrettan så bjuder vi på lite uppdateringar kring gamla VSK profiler. VI börjar med Andreas ”Anki” Östling som kritat på för GAIS och David Engström hos sajnat för Örgryte IS. Det finns säkert en del VSK:are som drömt om comeback för dem i grönvitt, men vi på ANNO är realister och vet att så länge VSK harvar i norrettan lär de vara kvar i Göteborg.

En spelare som dyker upp på många klubbars testspelarlistor, inklusive VSKs är unge Danilo Al-Saed (offensiv mittfältare, född 1999) som spelar i Håbo FFs (div 2). Han har varit klubbens bästa spelare de senaste åren och nu är han ute på provträningsturné. Klubbar som Sollentuna, Nyköping och Syrianska FC har visat intresse. Han skadade sig när han provtränade med Bissarna men är aktuell för provträning i VSK i januari, om han nu inte kritar på för någon klubb innan dess.

Västerås SK

Mycket tyder på att Karwan Safari är förlorad för VSK. Enligt uppgift har han städat ur sitt skåp på Solid Park Arena. Han och klubben verkar stå långt ifrån varandra om hur man ska se på hans ersättning.

När det gäller bröderna Kosik är det klart att Allan lämnar klubben och broder Dylans plats i laget är högst osäker för kommande år. Dylan sa upp sitt gällande kontrakt och inget nytt verkar vara på gång vad vi förstått. Om Dylan försvinner anser vi att det är ett avbräck då han är en kompetent truppspelare som kan användas på många positioner och är faktiskt en av få i laget som tydligt utvecklat sitt spel gångna säsongen.

Simon Johansson står utan kontrakt och alla väntar nog på att han ska krita på för VSK, helst igår. Men det verkar som klubben och han står långt ifrån varandra i förhandlingarna.

VSK har satt sig i en knepig situation lönestrukturmässigt när man har ett antal högt avlönade spelare med goda meriter och sedan andra spelare som i jämförelse haft relativt låga löner men som nu vill ha bättre betalt med hänvisning till sina prestationer på planen i år. Problemet är att löneutrymmet är det samma som för gångna säsongen, så ska någon ha mer betalt måste någon försvinna ur truppen eller någon annan få sänkt lön.

Umeå FC/Team TG

Umeå kommer inte förlänga med sin kanadensiska förstemålvakt Yann Fillion. Istället är både de och Team TG ute efter IFK Luleås förre målvakt Vladimir Sudar. Herr Sudar har tidigare spelat i UFC men kan mycket väl hamna i TG då norrlandsbaserade spelare tror att det finns mer pengar att hämta i TG än i UFC. Det ryktas att Vladimir funnits på VSKs radar men då han flyttat till Umeå är det föga troligt att han drar upp bopålarna igen för en flytt söderöver.

Sandvikens IF

Ett lag som satsar i det dolda är Sandvikens IF. De har som alla vet numera en mycket meriterad tränare i form av Per ”Pelle” Olsson som tränat lag som Djurgården, AFC och Gefle IF i Allsvenskan och Superettan. Ett av de första nyförvärven är René Makondele som spelat i flera Allsvenska klubbar och senast i Gefle IF. René är visserligen 35 år gammal men det är ingen ålder nuförtiden på en fotbollsspelare om de bara är skadefria och tränar hårt. Han är förmodligen en tänkt ersättare för Rafael York som lämnar.

Rynninge IK/Karlslunds IF

Örebrolaget Rynninge IK tycks vara väldigt aktiva. De har förlängt med flera spelare, landat ett nyförvärv och satsar på sin organisation genom att ta in en sponsoransvarig. Det är så klart mest lokala spelare som söker sig till Örebrolagen och ingen som sticker ut från mängden så här långt.

Karlslund har landat en målvakt från IFK Kumla och Rynninge en spelare från Syrianska i Örebro.


Carlstad United

Jernberg som ryktats bort förlängde till slut med Carlstad United och man får därmed iaf behålla en av sina nyckelspelare. CU har värvat smart de senaste åren och är ett lag som är värt att hålla ögonen på. Hittar de en vass anfallare är de nog och räkna med nästa år.


Syrianska

Det är för närvarande väldigt tyst från klubbhåll. Syrianska har bytt styrelse och letar ny sportchef. Vi gissar att truppbygget nog inte kommer igång förrän en sportchef är på plats.

Syrianska hoppas också på att deras tidigare spelare Ghoddos ska säljas av ÖFK. Klubben har en stor andel i honom som kan ge sköna miljoner till den tomma kassakistan. ÖFK begär runt 50 miljoner för honom. Det är väl kanske inte helt säkert att han går för så mycket men att han säljs är troligt då han vill vidare i karriären.


Övrigt

Det har mest varit kontraktsförläningar och det känns inte relevant att slösa er värdefulla tid med att tvinga er läsa om sådant som för det mesta är självklarheter. Vi håller så klart koll om det är något anmärkningsvärt som händer på den fronten och rapporterar här om det dyker upp något.

Som alltid, tipsa oss gärna om ni ser något spännande hända på Silly-fronten.

Facebook Comments Box