ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

ANNO 1904: Silly-uppdatering – första träningen

Dags att uppdatera Sillyn efter en vecka in på det första året. Men innan vi hoppar in på våra vanliga jaktmarker i Norrettan ska vi spana in två VSK-bekantingar som rört på sig i Sverige.

Först ut är förre VSK-spelaren Oliver Ekroth som senaste säsongen tillhört Kristianstad FC och förmodligen presterat väldigt bra då han i dagarna har landat ett kontrakt med Degerfors. De ska ha haft full koll på honom när han spelade i VSK och fortsatt koll på honom i Kristianstad. Oliver hade en väldigt bra säsong 2015 och utsågs av Forza Grönvitt till årets spelare i VSK. Men som alla minns lämnade han VSK för Norge bara för att inse sitt misstag och återvända till VSK sista dagarna i vintertransfern 2016. Men det blev en dålig vårsäsong för Oliver och han presterade inte alls som förväntat. Till slut blev han bänkad under hösten och fick inte förtroende inför 2017. Men vi är glada för Olivers skull att han lyckats vända på det hela och ska bli spännande och se hur han tar sig an Superettan.

En annan VSK-bekanting är målvakten Sixten Mohlin som lånades in från Malmö FF vårsäsongen 2015. Han fick förtroendet i en handfull matcher men lånades på hösten ut till Kristianstad där han varit verksam framtill nu. Enligt uppgifter till UNT ska han nu vara aktuell att på nytt lånas ut till allsvenska Dalkurd. Man får säga att det är rätt intressant att Malmö FF visat så stort tålamod och haft honom utlånad i fyra säsonger. Nu återstår att se om han får ett nytt kontrakt när det löper ut i år eller inte.

Västerås SK

Träningarna har dragit igång och det var bara Brassen Luca Fagotti som dök upp som provspelare på första träningen. Brassen gjorde inget vidare förstaintryck när det var dags för löptest. Han kom direkt efter alla andra och såg ut att ha usel kondis jämfört med VSK-spelarna som drog iväg: Det visade sig att han höll en stadig takt och när dem ena efter den andra VSK-spelaren inte orkade hålla tempot uppe knep bassen den ena spelaren efter den andra och lyckades få ett av de bättre testresultaten.

Han var trots allt en klassisk brasse som visade upp sig. Han hade en bra passningsfot och ville ha mycket boll. När han blev fälld var det alltid cirkuskonster och i kvadraten viftade han ivrigt på hands. Det stora frågetecknet är om han kommer klara av det mer fysiska spelet i Sverige.

Angående Rinor har vi fått lite motstridiga uppgifter. Det finns de som påstår att han fortfarande kan vara aktuell för VSK, fortsättning följer.

Akropolis IF

På twitter påstår @samanmah att Akropolis har en riktigt stjärnvärvning på gång i Jens Jacobsson från Åtvidaberg och Superettan. Han spelade i princip varje match förra året och har dessutom meriter från norska högstaligan. Han har en gång i tiden spelat i Norrettan med Vasalund och var en tongivande spelare redan då. Kanske är han så här långt det mest meriterade nyförvärvet i serien under denna Silly.

Carlstad United

Man har nyligen tappat sin målvakt Mathias Karlsson till ÖSK. Egentligen var det ingen målvakt som har imponerat på oss de gånger han mött VSK. CU har en ganska defensiv grundformation när de ställer upp med sin fembackslinje vilket gör det är svårt att komma igenom och de släpper in relativt sett få mål. Detta har gjort att deras försvarsspelare blivit eftertraktade byten på transfermarknaden då laget fått bra statistik. Totalt är det så här långt sex spelare i startelvan som lämnat klubben. Det lär nog bli tufft att hitta så många bra ersättare och det börjar lukta degradering om inget radikalt inträffar.

Team TG

Två spetsspelare i Ahmed Al-Fadli och Jonatan Jonsson funderar på att lägga av med bristande motivation som orsak. De tycker inte TG satsar tillräckligt mycket för att komma uppåt i serien. Al-Fadli säger till VK att laget behöver tre-fyra spetsspelare för att på allvar hota i toppen. Om de skulle lägga skorna på hyllan kan vi nog räkna bort friskolegänget från topplagsekvationen och fokusera på andra lag.

Assyriska FF

Nu när klubben betat av på skuldberget kan klubben lägga en större peng på lönebudgeten.De har valt att vara extremt hemlighetsfulla och vägrar berätta om vilka spelare som blivit erbjudna kontrakt och vilka provspelare som är på väg in. Det enda sportchefen medger till LT är att det är stockholmskillar som kan prestera från dag 1. Vi kan anta att det rör sig om spelare från övriga klubbar i Norrettan och spelare från IK Frej. Får laget in några bra spelare ska vi nog räkna med att de har i den absoluta toppen och göra i år.

Arameisk-Syrianska IF

Stefan Fredriksson som är ny huvudtränare för klubben tycks ha skaffat sig ett spännande sidouppdrag då han ryktas vara aktuell som assisterande tränare för ett okänt afrikanskt landslag, Han ska tydligen kombinera uppdragen. Detta kommer att saker och ting. African Nations Cup som är en variant av Afrikanska mästerskapen (men bara tillåter spelare som spelar i den nationella ligan) drar igång i Januari och kan påverka försäsongsträningarna om det är något av de lagen som han ska representera. Det är även ett Fifa fönster i Mars strax innan säsongen går i gång och i höst så är det 3-4 omgångar han kan komma och missa beroende vilken nation det gäller. VSK avslutar sin säsong mot Arameiska och dagarna efteråt är det ett fönster för landskamper så har vi tur kanske de tappar sin huvudtränare i den matchen.

Syrianska FC

SFC har inte betalat in skulden till kommunen för planhyror och har därmed inte tillgång till sin arena och fotbollsplanerna. Man ska enligt uppgift köra barmarksträning tills situationen är löst. Det lär bli svårt och locka till sig spelare när de inte ens kan träna ordentligt. För att beta av skulden har de startat en insamling bland supportrar och medlemmar. På en vecka som kampanjen pågått har man lyckats skrapa ihop runt 23.000 kr. Med denna takt har de tillgång till sin plan runt 10 Mars. Det blir till att boka om alla träningsmatcher till bortaplan.

BK Forward

Det har varit rätt tyst kring BK Forward, Det vi vet är att de riskerar att tappa sin skyttekung Erik Björndahl till Degerfors som är där och provspelar. Han gjorde 24 mål förra året i division 2, vilket var bäst i hela Norra Svealand serien.

Karlslunds IF/Linköping City

En spelare som både Karlslund och Linköping är intresserade av är Assyriska BKs Ermin Kojic. Tydligen ska Karlslund haft en internmatch där 22 provspelare ska ha funnits på plats Även Franko Moreno från Assyriska BK var en av dem. Vi har dock ingen information om vilka som varit där och provspelat men vi lär få se om någon blir aktuell för kontrakt.

Facebook Comments Box