ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

ANNO 1904: Silly-uppdatering 11/1

Nu duggar silly-uppdateringarna tätt. Vi går nu in i en av sillyns mest intensiva perioder med alla provspelare som är ute och visar upp sig. Det finns ett antal rapporter om det som vi inkluderar i dagens uppdatering.

Västerås SK

Så vitt vi vet är det bara brassen som provspelar i VSK just nu. Det är en rätt ovanlig situation vid denna tidpunkt med bara en provspelare på plats i vart fall om vi jämför med hur det har sett ut på senare år med ibland en halv startelva som samtidigt provar lyckan hos VSK. Just avsaknaden av provspelare är antingen ett tecken på att TAF vill utvärdera truppen i lugn och ro för att sedan bjuda in provspelare för att jobba med att täcka de luckor han ser i truppen. Alternativt vet han redan vilka spelare han vill ha och det finns därför ingen anledning att leta brett.

Senaste nytt kring Rinor Nushi är att han tydligen är skadad och nyligen gjort en operation i knät. Vi utgår fortfarande från att VSK har släppt tanken på att värva honom. Att vi skulle värva en skadad spelare känns orimligt utifrån de skadebekymmer som finns. Den kvoten är fylld hos VSK.

Nyköpings BIS

Bissarna kommer med all säkerhet tappa en av deras nyckelspelare vid namn Sal Jobrath. Han uppger att han inte vill pendla från Stockholm och vi gissar att han kommer hamna i något av de aspirerande topplagen. Brodern Alegie Sosseh spelar i Akropolis och skulle kunna vara ett alternativt. Eller så söker sig båda vidare till ett hårt satsande Assyriska som förmodligen kan erbjuda mer i löneväg.

VSKs rådgivare Stefan Petterssons son, Linus Pettersson-Parnevik skrev på för två år i dagarna med Bissarna. Han provtränade så sent som i somras med VSK men var nog aldrig aktuell för VSK denna gång.

Assyriska FF

AFF inledde sin försäsongsträning i veckan och tränaren konstaterade att de hade en armé av provspelare Och spelare lär behövas då klubben bara har tio slika under kontrakt. Tränaren sa till LT att de ska vara ett topplag i år men att han är osäker på hur högt de kommer vara. Vi utgår från att han vet vad han pratar om och inte bara jiddrar i största allmänhet om det egna lagets chanser det kommer nog stämma och han skulle aldrig sagt det om han var säker på sin sak. Som vi alla vet, tränare i AFF blir inte långlivade om de inte levererar och gå ut att lägga ribban för de styrande i föreningen nu innebär antingen att han har en dödslängtan eller att han faktiskt gör en realistiska bedömningen. Vi delar hans bedömning att AFF kan bli ett topplag i år.

På provträningen var flera spelare från Akropolis, Arameiska och de andra Stockholmsklubbarna på plats, tex Harvey (Arameiska) som provtränade med IFK Göteborg för någon vecka sedan.

Sen steg skulderna hos kronofogden för första gången på nästan ett år. Skulden är nu uppe i 581.000 kr. Ska vi gissa att klubben fick råd med planhyrorna genom att inte betala in skatten för lönerna till spelarna?

Team TG

Det är nu klart att TG tappat tre spelare, Wennebro till Spanien, Rabii Hamdan flyttar tillbaka till Sundsvall och Hampus Wallgren. Alla tre var väldigt viktiga spelare med mycket speltid under hösten. Som vi skrev tidigare är lagkapten Jonatan Jonsson på väg och lägga av och skulle även målvakten Ahmed Al-Fadli lägga av så känns det som vi kan räkna bort TG från toppstriden. Det är inte för inte de tittar på Umeå FCs tredjemålvakt som ett alternativ. Hade truppen värvat tre spetsspelare hade de säkert kunna vara ett topplag i serien. Det är lite upp till Raja hur det ska gå med TG:s fotbollssatsning. Vill han att de ska kunna ta nästa steg måste han börja slanta upp ordentligt. Visserligen skrev Mattias Lidberg från Täfteå (div 2) som har varit ordinarie spelare tidigare i Umeå FC på nyligen, men det är väldigt tveksamt om det är en spetsspelare av den kvalité klubben behöver.

Umeå FC

UFC har tagit in Mbaye Touré från Dalkurd till provträningarna och testar honom som ytterback. Han har ingen speltid i Dalkurd men ska var en talangfull spelare och komma till division 1 kan vara bra för hans utveckling. Det är dock ingen som sett honom spela så det är högst oklart vilken nivå han håller.

Rynninge IK

Om det är något Örebrolag vi ska ha lite koll på så är det kanske Rynninge. De har nu lyckades värva Emil Berger från BK Forward som spelat där de senaste säsongerna och som är en duktig mittfältare. De tycks i övrigt ha stora delar av sin trupp intakt från förra året plus att de nu fyller på lite. Som nämnts tidigare har de värvat den talangfulle anfallen Jonathan Lundberg från ÖSK som ska ha stuckit ut när han provspelade för VSK.

Skellefteå FF

VSKs premiärmotståndare har plockat in tre provspelare som vad det verkar kommer lokalkonkurrenten Morön. Om de lyckas få in de bästa spelarna i staden med omnejd kan de nog få ihop ett skapligt lag. Med flera andra lag i serien på dekis kanske Skellefteå tom helt kan undvika den nedre streckstriden. Sebastian Shafei-Åman har inte setts till på någon provträning i SFF och när han uttalade sig i mellandagarna sa han tydligt att VSK var första alternativet för honom. Återstår att se om VSK signar honom.

Akropolis IF

Precis innan vi skulle lägga ut ryktet kring Stefan Ostojic (Arameiska) att han var på väg till Akropolis blev han klar för klubben. Enligt twittraren @samanmah så är även Zoran Akovic (tidigare Vasalund) nära Akropolis. Stefan gjorde en ganska kass höst hos Arameiska då han anslöt från Enskede (fem mål) under sommaren och lyckades bara peta in två baljor under hösten. Men är det något Akropolis har varit bra på är det att få sina anfallare att lyfta sig och producera mål. Zoran Akovic är målvakt och varit en av seriens bästa på senare år. Han lämnade Vasalund i somras och det är oklart vad han gjort fram tills nu. En som verkar röra på sig från Akropolis är vänsterbacken Alex Simovski som är och provtränar för andra gången hos Landskrona. Men det är nog inget större tapp då Victor Söderström såg ut att konkurrera ut Simovski på den positionen och Victor var den som fick starta i kvalet mot IK Frej.

Syrianska FC

Efter att insamlingskampanjen för planhyra inte blev den succé som klubben planerat så lyckades de ändå betala hyran och kan nu börja träna. Klubben har 250.000kr i skuld hos kronofogden och är på ungefär samma nivå som tidigare, men kanske stiger nu när de insåg hur grannen gjorde för att betala till kommun.

Det var dagens uppdatering – vi lär snart återkomma med mera silly-rykten så in och kolla vår sida regelbundet.

Facebook Comments Box