ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

ANNO 1904: Försäsong & Sillynyheter

Örebro SK har nu kört tre träningsmatcher mot nykomlingar i norrettan, även om resultaten inte säger så mycket så är individuella spelarprestationer mer intressant för och se om de har några spetsspelare. Egentligen stod alla tre lagen upp bättre än förväntat mot en Allsvensk motståndare, Linköping var kanske det lag som skapade mest mot ÖSK men det var också deras bästa spelare som fick möta ÖSKs juniorer.

Örebro SK – Karlslunds IF 4-1

Detta var en ganska trist match, även om första halvlek slutade 1-1 där Karlslund hade fina kombinationer vid sitt mål känns det som de inte riktigt hade samma spetsspelare som Linköping City som faktiskt förde matchen stundtals. En VSK bekanting fanns på plan och det var Carl Ekstrand-Hamrén, som inte fick speciellt mycket speltid i VSK och var även petad i Karlslund större delen av säsongen, spelade centralt i en trebackslinje. När det gäller mittbackar så har Karlslunds värvat Felix Bindelöv från Helsingborg, var utlånad till Sandviken förra året och gjorde det bra och var en av få spelare i Karlslund som stack ut, ett bra nyförvärv som gjorde en assist. I övrigt har Karlslund lyckats behålla båda sina anfallare, men testade ändå en förstärkning i provspelande Jannik Eckenrode som gjorde det enda målet för Karlslund, men anfallarna fick väldigt lite och jobba med i övrigt. Övriga provspelare var Daniel O’Brian som spelat i Englands U17 landslag, men senaste säsongen huserat i Närpes Kraft i finska tredje ligan samt någon junior från AIK Fredrik Cajenko(?). Laget riskerar att tappa sin centrala mittfältare Laurence Bell som just nu provspelar med AFC, det har varit mycket rykten kring spelare men laget ser ut att bli ganska intakt från förra året.

Örebro SK – Rynninge IK 0-1

Lite förvånande så blev det torsk för kexen mot Rynninge, som endast haft två träningar i år med boll. ÖSK hade bollinnehavet hela matchen, men Rynninge stängde ytor effektivt och vi kan inte påstå att någon målvakt sattes på prov överhuvudtaget. Rynninge har värvat från just ÖSK Jonathan Lundberg, som även provspelade för VSK, han såg de få gånger han fick boll bra ut. Även Emil Berger från BK Forward stack ut lite som en bra spelare i Rynninge. Målet gjordes i slutminuterna på ett instick till en omarkerad Henrik Hultberg som enkelt sätter dit den, han var också en spelare som såg ut att göra en bra match i övrigt.

Västerås SK
Fransmannen Ravy Tsouka har sett bra ut på träningarna, det ska bli intressant och se honom spela träningsmatch om en drygt vecka. Den stora snackisen är om VSK ska satsa på Rajalakso eller Tsouks. Båda är mycket bra på denna nivå. En spelare VSK tidigare varit intresserad av är Sebastian Shafei-Åman, men har inte setts till på Solid Park Arena trots snack om provspel utan befinner sig just nu istället hos Umeå FC. Truppen ser oförskämt bra ut, men behöver få in minst en ytter utöver högerback.

Skellefteå FF
Ska flyga in fd Landskrona BOIS spelaren Raslan Al Kurdi på provspel, han fick mycket uppmärksamhet i media förra året då han var en flykting från Syrien som flydde hit och fick proffskontrakt. Tyvärr så åkte han på korsbandsskada matchen innan säsongspremiären och missade hela säsongen.

Umeå FC/Team TG

Hade fyra provspelare på plats i minilägret i Finland, först ut att få kontrakt var Alex De Carolis och är tänkt att spela som mittback, vänsterback och wingback, bara önska Alex lycka till då det är en spelare vi gillar och hoppas att han misslyckas fatalt mot VSK. Som vi skrev tidigare är Sebastian Shafei-Åman på plats och provspelar, återstår och se var han hamnar någonstanns. TGs förste målvakt förra året, Al-Fadli gick ut i veckan och sa ett definitivt nej till att spela i TG nästa år Nästa dag gick TG ut med att de signar Vladimir Sudar som flyttat till stan och förra säsongen spelade i IFK Luleå. De ersätter en kompetent målvakt med en annan. Samma dag slog de till och värvade Felix Forsgren som var reservmålvakt i grannklubben, det gör att Umeå FC har hamnat i målvaktsbekymmer och har ingen bra lösning på den positionen och verkar just stå helt utan målvakt. En potentiell lösning är att låna in Viktor Göranzon från BP, som varit utlånad till Kerburan. De inleder med att låta han träna tre dagar i veckan för och se, men det är nog ingen målvakt som tar upp dem till Superettan.

Friskolan behöver fylla på med spelare, med Wennebro är det tre av de fem bästa spelarna i TG som lämnat, även om Sudar är en kompetent ersättare. Kvar verkar dock McNeil bli som hade intresse från Elfsborg men inte blivit belönad med något kontrakt.

En fd Umeå FC spelare verkar vända hem, Joakim Kvist en mittback som spelade med Umeå i Superettan men senaste säsongerna huserat i Norska division 1. Har enligt VK haft kontrakt med TG, men då UFC också letar mittback kan vi anta att han är aktuell även där.

Arameiska-Syrianska IF

Kan tappa sin målvakt Gabriel Asso dom provspelade för AFC Eskilstuna när laget mötte BP, släppte dock in två mål.

Sollentuna FF

Svenskkanadensaren Douglas Jacobsen är ny målvakt i Sollentuna och provspelade redan med klubben i höstas när de mötte AIK i en träningsmatch. Har tidigare representerat Tvååker men kommer senast från division 3 klubben Snöstorp Nyhem.

Assyriska FF

Klubben har värvat högerbacken Emil Eliasson som har meriter från Gais/Utsikten, men förra säsongen inledde han i Team TG, spelade 4 matcher men fick sedan hemlängtan och bröt kontraktet. Under hösten spelade han i Assyriska BK som sedan åkte ur Söderettan. Det är säkert en bra spelare, har varit given i startelvan de senaste åren när han spelat i Utsikten, TG och Assyriska BK.

Akropolis IF
Normalt sätt så nämner vi inte kontraktsförlängningar, men då Akropolis är stor utmanare noterar vi att Victor Söderström förlänger med klubben. Samt att Viktor Strand återvänder efter att spelat höstsäsongen i USA. Båda spelarna tycks ha haft stora skadeproblem förra året, men när de varit friska var de givna i startelvan.

Nyköpings BIS
Till SN säger tränaren Clarhaut att de testar en mittback och en målvakt. Den ena är målvakten Markus Rydeberg från Sundbybergs IK och innermittfältaren Christoffer Forsell från Assyriska FF. Forsell hade inte speciellt mycket speltid i Assyriska, om det berodde på skador eller något annat är oklart.

Facebook Comments Box