ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Ändra inte för mycket i startelvan!

Inför kvällens match mot BK Häcken så har VSK flera nyförvärv tillgängliga samtidigt som det finns långtidsskada på Simon Gefvert och minst en månad på Simon Johansson. Det kan vid en första anblick vara lätt när vi spekulerar om startelvor vilja se alla nyförvärv på planen, men jag tror det är en ganska dålig idé. Skulle VSK slänga in 3-4 nyförvärv ikväll så är det en alldeles för stor del av laget som byts ut när de ska möta ett samkört BK Häcken.

Tänk själv om nästan halva arbetsstyrkan på din arbetsplats skulle bytas ut över en natt och ni skulle förväntas prestera lika mycket på en gång. Nu kanske någon tänker att det skulle fungera ännu bättre, men det är ju bara för att din arbetsplats då inte direkt levererar på allsvensknivå utan snarare i korpenklass. Hos de flesta arbetsplatser hade det blivit kaos, även om det hade funnits kort tid med förberedelser. Därför tycker jag det är viktigt att försöka slussa in spelare och att de får visa med sina inhopp att de ska starta.

Eftersom jag värderar kontinuitet så är det då givet med Anton Fagerström och att vi i backlinjen kör Freddy, Magnus och Mikael. Även om Gustav skulle vara spelklar så har han knappt tränat med VSK och det är ändå ganska mycket nytt.

På mitten är det givet att det blir Marcus Linday och här har ändå Daniel Ask kunnat spela ihop sig i flera veckor nu och borde vara en start utan större risk. Jag ser gärna att Max Larsson och Alexander Warneryd får fortsatt förtroende på kanterna. Det får bli ett inhopp på Bouzaiene där han får visa att han ska starta i fortsättningen.

Ska vi verkligen starta med Viktor Granath som max kan ha haft två träningar med VSK? Tveksamt, det är bara Max Larsson och Daniel Ask runt omkring honom som han spelat med tidigare. I mina ögon är det givet att Jabir ska starta och lär vara rejält taggad när hans plats återigen är under hot. Simon Johansson skada gör att det står melllan Boudah/Ahlinvi/Offia/J Magnusson. Jag skulle nog ändå testa Boudah även om han bara tränat en vecka med VSK. För mig är det Boudah på vänsterkanten och låta Ahlinvi testa på Simons plats.

I min värld blir det bara Ask och Boudah som startar idag av nyförvärven, men om några omgångar kan är det högst troligt att fler slagit sig in i elvan.

Min elva:

Anton Fagerström

Mikael Marques, Freddy Nsabiyumva, Herman Magnusson

Alexander Warneryd, Daniel Ask, Marcus Linday, Max Larsson

Matheo Ahlinvi, Jabir Abdihakim Ali, Abdelrahman Boudah

//HL

Facebook Comments Box