Superettan: Annos gröna hjärtan – omgång 16

Stunden är kommen att dela ut våra gröna hjärtan till krigarna efter insatsen mot Jönköpings Södra. Vi erkänner direkt att det var riktigt klurigt att bestämma vilka som skulle få matchens hjärtan. Anledningen är så klart att det var väldigt få av spelarna som gjorde någon större match. Ingen var särskilt bra, eller särskilt dålig, för den delen. Tämligen jämngrått.

Men men, det ska delas ut ändå och två av våra mottagare den här gången är faktiskt inhoppare, vilket är ovanligt, ja, det har faktiskt aldrig hänt tidigare.

Här är så våra hjärtan för matchen mot J-Södra

💚💚💚 Filip Ottosson
💚💚 Petar Petrovic
💚 Douglas Karlberg

Filip Ottosson

Pirlo får våra tre hjärtan för en strong arbetsinsats i den här matchen. Han blev initialt placerad på en, tycker vi, felaktig position som ”10:a”, som ska länka mellan mittfält och försvar. Dessvärre fick Filip inga bollar att jobba med och han tog då själv tag i saken genom att droppa ned i banan och såg till att bli delaktig i spelet. Det blev mycket defensivt jobb för Filip som han gjorde mycket bra. För oss som har sett matchen i efterhand kan man se hur Filip ständigt rör sig, antingen för att jaga någon eller för att göra sig spelbar när VSK fick tag i bollen. Naturligtvis försökte Filip också skapa något framåt, men det var svårt då det sällan fanns vettiga passningsalternativ.

Det blev så klart lättare för Filip när han fick komma ned på sin naturliga regista-position och vara rättvänd i spelet, Det skedde i samband med Boris skada i slutet av första halvlek. Med Filip på rätt plats i andra halvlek blev spelet bättre, i vart fall i halvlekens senare del. Det var knappast bländande men VSK fick i alla fall tag i bollen och Filip kunde göra de saker han är bra på, att hålla i bollen och etablera samt att slå öppnande passningar. Vi kommer alla ihåg hans drömpassning fram till Simon som gav VSK halvlekens bästa målchans så långt. Pirlo får våra tre hjärtan för en fin arbetsinsats i den här matchen.

Petar Petrovic

Förvisso spelade bara Petar i 20 minuter och han hade aldrig tidigare spelat med laget som dessutom låg under med 2-0. Tuffast tänkbara förutsättningar för att lyckas visa upp sig för sin nya klubb, med andra ord. Men Petar lyckades trots förutsättningarna göra intryck på tillresta fans och TV-tittare. Det tog inte många sekunder för Petar att göra några snygga aktioner som direkt skvallrade om kvalité i bollhantering och blick för spelet. Han lyfte spelet direkt på vänsterkanten som så här långt i matchen varit tämligen intetsägande. Petar visade en skön spelförståelse när han slog passningar. Han visade prov på hur man tar sig förbi sin bevakning, som ingen lyckats med så långt på vänsterkanten. Sist men inte minst nämner vi skottet som så när gav VSK en kvittering. Petar visade på sina 20 minuter på plan att han kommer vara en stor tillgång för VSK i höst och till de sportsligt ansvariga kan vi bara säga att ni kan sajna honom för kommande säsonger direkt. Risken är minimal att vi får äta upp den uppmaningen längre fram.

Douglas Karlberg

Dogge får vårt sista hjärta trots att han bara spelade i tio minuter i den här matchen. Men ibland är det så att mindre är bättre. För hur man nu än ser på saken, Dogge gjorde det ingen annan i VSK lyckats med på 80 minuter – han gjorde mål. Målet var inte det vackraste men han fanns på rätt plats vid rätt tillfälle och han gjorde det som krävdes. Dogge gav laget chansen att komma ikapp och i den här matchen räckte det för att få vårt sista gröna hjärta.