5-5 i Bollnäs

5-5 mot Bollnäs, på Sävstaås. Med lite perspektiv på den här insatsen och på det här resultatet så kommer man ge det hela viss upprättelse. Just nu känns det dock bara surt.

Även om Bollnäs inledde överlägset och tvingade Kjellsson till flera klassräddningar så VSK bet sig in i handlingen. Gick till halvtidsvila med 3-1.

I den andra började man ängsligt men gick upp till 4-2 innan två snöpliga baklänges mål förvandlade ledningen till 4-4.

I sista delen av matchen skapade VSK mängder av chanser och borde ha fått in fler mål. Kröller missade öppet kasse, Engström brände en given chans och något två mot ett läge rann ut i sanden. Därutöver radade man upp många hörnor men samtliga blev resultatlösa.

Robin Andersson gjorde senare 5-4 vilket kändes som ett givet segermål men minuterna senare grusades den känslan genom att Bollnäs fick straff. 5-5 genom Christian Michelsson i matchens sista skälvande sekund.

För jäkla tungt som sagt. Inte fullständigt orättvist sett över 90 minuter men med tanke på att VSK så ofta var i ledningen och i andra skapade så mycket chanser kändes det väldigt onödigt.

Positivt: Jesper Jonsson går från klarhet till klarhet. Hans samspel med Robin Andersson vid dennes 1-0 var en verklig delikatess. 5-5 på Sävstaås är trots allt en bra prestation. Grönvitts femte raka utan förlust och tre poäng av fyra möjliga på två matcher uppe i Häslingland.

VSK är klart bättre nu än för en månad sedan. Det ska vi slå vakt om när Sandviken gästar ABB Arena på fredag.