4-2 mot Hammarby

VSK har på kort tid dubbla möten med sin gamla kombattant Hammarby. Gårdagens möte i Västerås slutade 4-2 till hemmalaget.

Det var ett VSK som spelade mer tillknäppt än tidigare, vilket var välkommet med tanke på det tidigare ofta darriga försvarsspelet.

VSK hade en 2-1 ledning i paus, efter att bägge lagen missat en straff. Den i övrigt pigge, Elias Engholm slog en tam straff rätt på Filip Mörkdahl, medan Kjellsson nobbade Fagerströms försök för Hammarby. Noterbart är att det var den tredje raka straffmissen för VSK:s del.

Hammarby kvitterade tidigt i andra men VSK tog på nytt kommandot i matchen när Robin Andersson satte 3-2 efter ett fint förarbete av Jesper Jonsson. Trots att man spelade med nio man under en betydande del av halvleken höll hemmalaget tätt. Kvicksilvret Joel Engström satte spiken i kistan via ett snärtigt skott från vänster.

4-2 och två sköna poäng. Nu vänder serien då Hammarby väntar på nytt på onsdag, i Stockholm. Fortsätter VSK på den inslagna vägen finns goda förutsättningar för ytterligare en seger.

Avslutningsvis: det är glädjande att den olyckligt skadedrabbade Jesper Jonsson äntligen börjar visa sitt rätta jag. Fortsätter han den utvecklingskurvan har Grönvitt ytterligare en dimension att hämta i sitt spel.