ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

VSK Tifo: ”Läktaren kommer vara grönvit mot GAIS”

Om en vecka spelar VSK Fotboll sin första match efter att alla restriktioner släppts. Grönvitt möter GAIS i en otroligt viktig match i bottenstriden, och Anno tog sig ett snack med Emil Johansson, VSK Tifos ansvarige.

Det känns spännande med en öppnad arena, det ska bli riktigt härligt att återgå till en mer normal vardag säger Emil inför GAIS-matchen

Vi har hört rykten om att ni satsar på att färga arenan grönvit på tisdag, ligger det nån sanning i det?

– Ja, snacket har gått att vi ska föra läktaren grönvit igen, både spelare och publik har sagt hur de saknar känslan av att möta en grönvit vägg. Men jag vill inte avslöja för mycket, mer än att vi kommer få se en grönvit läktare igen. Så se till att gå på matchen så får du se

Ni samlar ofta in pengar till era tifon, men kan du beskriva mer vad insamlingarna går till?

– Pengarna vi samlar går till att köpa in material till framtida tifon, det kan vara utrsutning eller annat som krävs för att skapa en grönvit läktare. Ett tifo som täcker ståplats kostar någonstans mellan 20 och 30 000 kronor!

Oj det är rätt mycket pengar, har ni någon kampanj just nu för de som vill bidra?

– Ja vi har en swishkampanj just nu, och just nu har vi samlat in dryga 15 000 kronor, så en sista rusch skulle inte skada.  Ni kan läsa mer om det på VSK Tifos facebooksida (https://www.facebook.com/vsktifo)

Vi alla ser nog vikten av välfyllda läktare med magisk stämning där vi hör ”kom igen grönvitt” eka över båda läktarna, men hur ser du att vi ska se till att verkligen fylla läktarna mot GAIS?

– Ta med en vän, försök ta med någon som inte brukar gå på fotboll förrut. Men sen är det ocks å viktigt med en positiv stämning när vi pratar om VSK, både med vänner och på sociala medier. Vi ligger där vi ligger i tabellen men vi måste tro på vad vi gör. Vi har varit i den här sitsen många gånger och då har vi gemensamt som supportrar och piblik kraftsamlat och stöttat klubben.

Vi tackar Emil för pratstunden och vi gillar rådet att ta med en vän på matchen mot GAIS. Det är dessutom ”Gå 2, betala för 1”. Så se till att köp biljett till ståplats och sjung fram grönvitt till seger på tisdag

Biljetter köper du här:

https://vskfotboll.ebiljett.nu/Tickets/Choose/65?S=0

Facebook Comments Box