ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

VSK har seriens bästa lag!

De senaste dagarna har en del kritik kommit fram mot klubben, det har gällt styrelsen, bortklemade spelare och att VSK Fotboll har en medioker trupp som då är någons fel så klart. Faktum är dock att inget kan vara mer fel att VSK:s trupp anno 2018 skulle vara medioker.

Tittar vi lagdel för lagdel har VSK seriens bästa lag. Vi har seriens bästa målvakt i Anton Fagerström som är helt överlägsen övriga målvakter. Backlinjen är en av seriens bästa och bredaste. Det finns ingen bättre högerback än Ravy Tsouka som förmodligen skulle kunna starta i Allsvenskan. Hade Calle/Ilir varit hela är det de bästa mittbacksparet i serien. Vänsterbacken Dennis Persson hade så sent som i förra transferfönstret minst två Allsvenska klubbar som övervägde att lägga ett bud. Det finns garanterat ingen backlinje som har den bredd som VSK har i Benker/Blommé när alla är hela. Även mittfältet är bra där både Simon och Jonas skulle hålla i högre serier. I anfallet har vi ändå de två senaste säsongernas gigant i Karwan Safari och väldigt meriterade Emir Smajic och Brian Span, dessutom en riktigt lovande spelare i Douglas Karlberg som håller på och blommar ut. Vi har dessutom ett stort sparkapital i Filip Tronêt som kommer komma tillbaka till hösten.

Det enda problemet i VSK som har funnits i tre år och som ingen egentligen tagit på riktigt allvar är skadeproblematiken. Problemet har för VSK:s del ofta varit att de som varit skadade är så överlägsna i den här serien när de är friska att det har varit svårt med att ersätta dem med någon annan som är hel. Skadefrånvaro gör att spelarna när de är tillbaka inte presterar lika bra som om de fått kontinuerligt med speltid.

Fredheim gjorde en hel del bra saker i VSK de månader han var här, men det finns inget som tyder på att han skulle vara en demontränare som gjort mirakel med en medioker VSK-trupp, tvärtom faktiskt. Defensiven blev bra, men vi värvade också seriens bästa målvakt och högerback. Det man kan säga om Fredheim i övrigt är att det är närmast en bedrift att misslyckas så med offensiven som han gjorde, han hade trots allt seriens bästa anfallsspelare tillgängliga.

Just nu känns det som att den enda värvningen som är akut är att ersätta den långtidsskadade Calle Svensson. Eventuella andra värvningar är grädde på moset och kanske ger laget bättre chanser när vi kommer till ett skadefyllt oktober.

Nu stöttar vi laget till serieseger, finns ingen anledning och tro på något annat!

Kom igen Grönvitt

Facebook Comments Box