VSK-Broberg 8-8

Bilder från VSK - Broberg/Söderhamn

Rocklundaområdet bär en slags Neverlandprägel i dessa tider. Coviden känns inte lika påtagligt där. Från Iver hörs tillrop och bollstudsar, hämtande föräldrar sitter i sina bilar på parkeringen och från hakonplkanen lämnar ett pojklag isen efter avslutad träning. Trötta men glada på barns vis.

Väl på plats inne i ABB Arena svarar de ödsliga läktarna för en rungande tyst påminnelse om vilken tid vi lever. Skridskoskären från de uppvärmande spelarna gör en dock bättre till mods.

Första halvlek

Det är dags för VSK mot Broberg. Säsongens första hemmamatch. En match som hemmalaget till en början för med bra fart och en del fina kombinationer. De lovande tendenserna från premiären mot Tellus består således.

VSK för som sagt men Broberg följer. 1-0 blir 1-1 och 2-1 ganskla snart 2-2. Då har dessutom Kjellson knipit en straff. Broberg försvarar kompakt och är vassa vid omställningar. VSK, å sin sida, känns lite darriga bakåt.

Ju längre in på halvleken desto svårare får Grönvitt att hitta igenom det täta bortaförsvaret. Målen avlöser varandra i en ganska strid ström och när domaren sätter pipan för att förkunna halvtidsvila står det 3-5.

Det ä som så ofta små marginaler, VSK hade kunnat få in någon mer boll men å andra sidan har Broberg missat en straff. Till andra halvleken vill det till att hemmalaget håller ihop bättre försvarsmässigt.

Andra halvlek

VSK känns påkopplade från start. En annan hunger präglar aktionerna. Inte mycket mer än fem minuter har gått när 3-5 har blivit 5-5.

Hela laget hittar varandra bra och trion Daniel Johansson, Joel Engström och Kasper Sandgren yr runt Brobergsförsvaret med okuvlig energi. 6-5 kommer som ett brev på posten. Under den första kvarten bjuder hemmalaget på en smärre propaganda. Broberg känner sig tvingade till timeout.

Det tar emellertid inte så lång tid efter den innan VSK på nytt hittar rätt. 7-5, det andra raka hörnmålet via Jesper Hermansson. Extra skönt med tanke på att hörnskyttet lämnade en del i övrigt att önska under första halvleken.

Trots spelet är det för tidigt att ropa hej. En Brobergsreducering ger matchen rejäl nerv. Något senare följer 7-7. Nära nog Handbollssiffror. Hur ska detta sluta?

De snabba baklängesmålen får VSK ur rytm. Broberg tar över. Grönvitt får till stora delar jaga boll under närmare 10 minuter, men gnetar sig tillbaks igen. Tack vare Brobergsdarr är man nära några gånger innan Daniel johansson gör 8-7 på straff. Hans tredje balja för kvällen.

Unge Melker Westman briljerar vid några sekvenser under slutet av matchen. Han blir rolig att följa i vinter.

Avslutningen blir svängig. men det värsta nervdallret tycks utebli. Broberg får en riktig giftig chans innan stopptid men missar målet. VSK är nära att ta sig igenom på några kontringar men Emil Juhlén lyckas exempelvis ramla och därmed sjabbla bort ett friläge.

Vi vet att en bandymatch i högsta grad lever tills dess sista sekund. Inget undantag ikväll. Jaako Hyvönen sätter 8-8 i matchminut 92. Gästernas fjärde hörnmål för kvällen.

Det blir också slutresultatet. Extra surt med tanke på att VSK hade några tunga tapp under förra säsongen.

Sammanfattning

En underhållande match för en neutral bandyåskådare. För en som såg matchen med mer taktiska ögon framkallade den däremot mer än ett grått hårstrå. Båda lagen bjöd frikostigt bakåt.

VSK lyfter sig rejält och gör på många sätt en bra andra halvlek. De slarviga försvarsspelet från den första halvleken blir dock kostsamt man släpper dessutom väl lätt in Broberg i matchen vid ställningen 7-5.

Med Holmberg som ny ytterhalv och Gröhn som ny försvarare finns en hel del att tänka på defensivt. Den förstnämnde var initiativrik ikväll men ute på någon offensiv utflykt för mycket. Hompa behöver nog ta i ännu mer vid hemjobbet framöver.

Får man ordning på de defensiva skavankerna ser det lovande ut för den här upplagan av VSK Bandy. Som jag varit inne på tidigare kommer Grönvitt skvalpa strax under de stora titelfavoriterna.