ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Viktor Granath klar för VSK!

Så slog VSK och till och värvade Viktor Granath som gjorde hela 24 mål i Söderettan förra året! En exceptionell prestation och det var bara 19 spelare i hela seriesystemet för herrar som gjorde fler mål än så (lagstatistik.se).  Utöver detta gjorde han också ett mål mot Akropolis i kvalet till Superettan.

Viktor är en spelare som har funnits på radaren en längre tid. När VSK förra året presenterade Samuel Sörman så avslöjade VLT kort därefter att även Viktor Granath var en av spelarna VSK var intresserade av. Det som imponerar med Viktor Granath är att av dessa 24 mål var det bara två straffmål, detta är att jämföra med Yoann Fellrath som Skövde värvade som gjorde 26 mål men hade också 6 straffmål.

Spindeldiagram på Viktor Granath från Wyscout.

Det är ingen assistkung VSK har värvat, det blev blott en enda assist förra säsongen och bara två året innan det. Det syns även i passningsstatistiken där han sticker ut negativt gentemot de andra spelarna i serien. Den enda passningsdelarna han är bra på är när det sker i boxen eller varit genombrytande passningar, men generellt lite sämre på korta/medium långa passningar och passningar som ska slås framåt.

På den positiva sidan är det dock en spelare som extremt ofta kommer till avslut och framförallt är Viktor väldigt duktig på att få bollen att gå på mål. Han har gjort tre mål med huvudet i år så han är inte helt ofarlig på fasta situationer. Jämför man med de andra anfallarna i söderettan så har han varit en spelare som rört sig i stora delar av planen.

Utifrån det vi vet får vi ändå göra en bedömning att detta nog var en riktigt bra värvning!

Välkommen Viktor Granath önskar vi på Anno 1904!

Facebook Comments Box