ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Synpunkter efter femte raka

VSK gästade Södertälje och Syrianska i eftermiddags. Den på förhand kanske främste utmanaren om seriesegern. Grönvitt lämnade Tälje med tre pinnar via en övertygande 2-0 seger. Det är tidigt på säsongen så ska inte dra några förhastade slutsatser, råder dock ingen tvekan om att VSK fått rejäl vind i sina Grönvita segel.

Det ska sägs att Syrianska hämmades av skadan på Martin Mutumba och den senare-kommande utvisningen på Diego Brum. Med dessa på planen under hela matchen hade vi kunnat få ett annat matchscenario.

Emellertid, VSK ska ha all heder över en så pass bra insats. I synnerhet backlinjen. Tre av fyra ordinarie spelare saknades, ändå svarade dagens manskap för en prickfri insats. Ytterbackarna hade seriens individuellt sett främsta yttrar mot sig men höll stången. Vikarierande Blommé var stark i närkamper, ägde luftspelet och klev verkligen fram i alla lägen. Sist men inte minst måste även Calle Svensson omnämnas. Som så ofta majestätisk och spelskicklig. Vilka uppspel!

En bra defensiv handlar som alla vet inte bara om backlinjen, utan om hela lagets insats. Även här var VSK föredömliga. Den svarade för en eminent försvarsinsats. Även Karwan Safari löpte ned för att hjälpa till vid ett flertal tillfällen. Det är så topplag fungerar.

Vad gäller det rent offensiva prestationerna var det ofta fina tendenser men ibland klaffade inte sista momentet. Tror man vill spela på så få tillslag som möjligt. Ett svårt spel helt enkelt. Förmodligen är detta något som kommer växa ju längre säsongen lider. TAF är ju ny vid rodret och alla taktiska dispositioner sitter inte till 100 procent än.

Överlag var det dock en bra insats även här. Det märktes att Dogge Karlberg vägde lite lätt en mot en mot ett motstånd av dagens snitt. Till hans försvar ska dock sägas att han fick lägga mycket krut bakåt.

2-0 blev slutresultatet med Simon Johansson som dubbel målskytt. Kul för Simon som utöver målen var bra över hela banan. Han kommer till sin fulla rätt på ett tremannamittfält. Nu ser vi med tillförsikt fram mot kommande drabbningar. På återläsande.

Facebook Comments Box