ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Silly season – Landet runt 20/11-18

Vi ska testa ett lite annorlunda format och kommentera lite saker som händer i Silly fronten runt om i fotbollssverige som vi tycker är värt och nämna.

André Jernberg – Enligt VLT ska klubben tackat nej till André Jernberg för ett provspel i VSK. Det verkar inte ha varit vida känt för vissa av våra källor var helt ovetande om detta. André är en av Norrettans mest intressanta mittfältare även om äldre brodern Erik är den bättre och mer meriterade. Vår bedömning är att André är tillräckligt bra för att hålla i Superettan, så den klubb som han hamnar i kommer förmodligen ha gjort en bra värvning. Trots att han är från Värmland har han ändå uttalat sig kraftigt mot skumrasksaffärerna i Norrettan och det gillar vi.

Yonathan Getachew – Det blev inte mycket speltid i VSK för Yo men när alla mittfältarna var friska var det svårt och ta en plats i startelvan. Nu ska han ha provtränat hos Gefle IF och vi är övertygade att han kommer hitta en klubb på en bra nivå. Han är bara 21 år gammal så han är bara i början av sin karriär.

GAIS – Klubben släppte häromdagen Carl Wede från Fagersta och det intressanta är inte att det är en kantspelare ledig utan att man säger att klubben kommer krympa lönebudgeten till nästa år. Skulderna hos kronofogden är ett tecken på att det är tungt ekonomiskt.

ÖIS – VSK har visat ett intresse för Engström och Montiel som är hyllade som två av seriens bästa spelare. Det har förmodligen inte varit så populärt i ÖIS-lägret för vi har nåtts av rykten att de ska ha varit i kontakt med flera av våra spelare och försökt locka över dem. Vilka spelarna är har vi inte lyckats lista ut men vi kan ju gissa att de är bland dem som haft utgående kontrakt.

Karlstad BK – Vi har varnat för att detta kommer vara en av de tuffaste utmanarna nästa år i Norrettan och klubben kommer dit med starka ekonomiska resurser. Nu har vi fått se det första tecknet på det när man köper loss Stefan Zarkovic från Gefle IF. Det är högst ovanligt att en klubb i Norrettan köper loss en spelare från en konkurrent eller ännu mer sällsynt från en nyss degraderad SE-klubb.

Facebook Comments Box