ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Så går det för VSK Fotboll – experternas dom

Vi har hört av oss till experter, gamla spelare i VSK och tränare för andra fotbollsklubbar i Västerås. Här har du nu deras åsikter om vad de tycker om VSK:s lagbygge och värvningar i år, samt, så klart, hur det går för VSK Fotboll i årets serie.

Micke Gustafsson – grönvit hjälte

Vad tycker du om VSK:s lagbygge och värvningar?
Ska jag vara helt ärligt har jag ingen aning om vem någon av de nya tokarna är. Men det är inte konstigt heller för jag är noll intresserad av fotboll. Står det mellan att spela shuffleboard eller kolla på CL-finalen på O’learys, väljer jag shuffleboard och en öl alla dagar i veckan.. så får säga pass här.

Hur tror du att det kommer gå i Superettan?
Hoppas verkligen de håller sig kvar, vilket jag också tror, det är vi värda! Är ju lite häftigt om man tänker tillbaka. Från att vara en hårsmån att åka ner till division 2 vid ”drömhösten”, till att bli ett stabilt lag i superettan något år senare.

Magnus Österberg, tränare, scout och fotbollsexpert

Lagbygget i sig är intressant även om jag måste säga att jag trodde på fler nyförvärv av lite mer meriterad sort. Antalet matcher på denna nivå, eller högre, är inte så stor. VSK är ett skickligt och bra fotbollslag som kommer att överraska många. Jag undrar lite hur man kommer att klara matcherna defensivt om man hamnar under tryck? Fagerström var ju jättebra förra säsongen, men då i den seriens bästa lag. Nu lär det bli svettigare och är upp till bevis. Backlinjen ser spännande ut men och där är frågan hur man klarar att stå emot riktigt bra motstånd, varje vecka. Förutom Berisha vimlar det inte av erfarenhet av spel på högsta nivå. Självklart kan ju Stefan Batan vara en bricka i spelet att flytta på.

Mittfältet ser starkt ut och här finns bra alternativ och till exempel Emil Skoog är mycket spännande. Dessutom finns det ju ett par lite yngre förmågor här som säkert kommer att få känna på hetluften.

På forwardssidan är det samma känsla: spännande men ingen större erfarenhet av nivån. Safari, Karlberg och nye Holm hade ju samtliga en lysande säsong i division 1 förra året, nu kommer det att krävas ännu mer.

Känslan är alltjämt att Filip Tronet blir makalöst viktig, han måste helst vara frisk i 30 omgångar…

Sammanfattningsvis: Det är en bra trupp med ett antal spännande namn. Erfarenhet är absolut inte avgörande om skickligheten är tillräcklig men det hade inte skadat här. Gissningsvis kommer man att göra justeringar under sommarfönstret. Truppen är absolut klart vassare än ifjol och om allt stämmer lär flera spelare låta höra talas om sig.

Det kommer att bli en tuff säsong, inte minst med tanke på vad som står på spel (tv-pengarna) och många lag ser starka ut. VSK ska inte ses som vilken nykomling som helst, men rent krasst lär vi prata om en strid på nedre halvan. Jag säger plats 10-12. En liten halvgardering.

Fredrik Gisecke fd VSK-spelare nu tränare i VIK Fotboll

Jag är tyvärr inte helt insatt i truppbyggandet men det är spelare som har varit dominerande i sina lag vilket är positivt, men kravbilden är nog lite större i VSK.

Jag hoppas att de kan etablera sig i år för att nästa år ta ett steg till…..

Alexander Rubin – tränare IK Franke

Jag tycker att lagbygget ser bra ut. Att kunna ha en sådan kontinuitet i truppen tror jag kommer att ge positiva resultat.

Svårtippat, men jag tror och hoppas att laget grejar en placering på övre halvan. Det hade varit en bra första säsong resultatmässigt.

Erik Acar, fd spelare och tränare i VSK, nu tränare i Syrianska IF Kerburan

Jag tycker VSK ser väldigt stabila ut och har ett lagbygge bestående av spelare som funnits med ett tag nu och det ger en trygghet till kollektivet. Värvningarna tycker jag har tillfört för att framför allt bredda truppen men jag hade nog önskat en riktig target forward eller en riktigt bra central mittfältare.

Jag tror VSK blir ett stabilt mittenlag.

Diljen Otlu, sportreporter SVT (tidigare VLT och fd sportchef i Dalkurd)

Jag tycker VSK gör helt rätt som satsar på yngre förmågor från Div 1. Även om det bara är Jesper Florén som startar så skapar de andra bredd och konkurrens.

Jag tror VSK blir ett mittenlag, placering 7-10.

Hör Diljen prata om hur han ser på VSK

Jimmy Fors, VD Ettanfotboll

Jag tycker VSK har värvat klokt. Jag håller särskilt fram Sean Sabetkar, inte bara för hans fotbollskunnande utan också han egenskaper utanför plan. Han är en bra och viktig spelare att ha ett lag.

Om VSK kan få en bra start tror jag säsongen kan se riktigt bra ut. Jag tror de hamnar på en 7-10 plats.

Hör hela Jimmys resonemang

https://media.anno1904.se/2019/03/Jimmy-fors.m4a

Vill du höra mer om hur det går i Superettan för VSK ska du lyssna på vårt senaste poddavsnitt – vi diskuterar det länge och väl där.

https://soundcloud.com/search/sounds?q=b%C3%A5gebacken

Facebook Comments Box