ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Rösta på Charlotte – Gör Norge Grönvitt

Den norska tidningen Verdens Gang (VG) rankar i slutet av varje år de 100:a främsta norska idrottsutövarna. En jury bestående av 4 personer plockar ut idrottarna och rangordnar dem. Tävlingen har dock dubbla rankningar av idrottarna – dels juryns men sen också vad det norska folket tycker om vem som är bäst.

Inför 2017 års tävling plockade juryn ut VSK Bandys Charlotte Selbekk som nr 98 på sin lista över landets främsta utövare. Stort i sig så klart, men det skulle bli bättre.

Uppmärksamma VSK-supportrar såg så klart att Charlotte fanns med på listan och började sprida budskapet att man kan rösta på Charlotte för att hon ska komma högre upp i rankingen vad gäller folkets röst. Budskapet spreds i de grönvita leden och vips slutade Charlotte på 7:e plats i folkets omröstning.

Många i Norge blev nog förvånade över att en närmast helt okänd bandytjej som inte bott i Norge på många år var där uppe och tävlade med de stora norska skidnamnen.

VG var också förvånade och gjorde en intervju med Charlotte för ett år sen – du kan läsa den här

Vi är så klart inte förvånade – vi är en grönvit armé av många människor som älskar VSK och så klart stöttar våra spelare i alla former av omröstningar.

Nu är det dags igen. I år har VG haft vänligheten att höja upp Charlotte till plats 96:e på sin ranking av de 100:a bästa. De verkar ännu inte fattat hur bra Charlotte är, hon borde så klart ligga mycket högre. Men vi ska visa dem. Gå in och rösta fram Charlotte i folkets röst. Just nu ligger Charlotte på 10:e plats – men bättre ska det bli så se till att också du röstar.

Du hittar omröstningen här

Kom igen Grönvitt!

Facebook Comments Box