ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Norrköping lockar inte Lindahl

Bristen på speltid fick Jakob Lindahl att lämna Varberg för VSK. I en intervju med Norrköpings Tidningar förklarar Lindahl att han vill vara kvar i Grönvitt trots att bristen på speltid består. 

Efter 148 matcher med Sylvia i division 1 och 2 lämnade Jakob Lindahl Norrköpingsklubben för Varberg och allsvenskan. Steget var för stort och det blev inte mycket spel för Lindahl i landets högsta serie. 

Under sommaruppehållet i år anslöt 24-åringen Lindahl till VSK. Debuten kom i VSKs 3-1 seger mot då serieledande Landskrona hemma på Iver Arena i början av augusti. Då blev det bara ett inhopp men i 1-1-matchen mot Öster fanns Lindahl med från start. Totalt har det blivit 125 spelade minuter fördelade på fyra inhopp och en 90-minutersmatch i Grönvitt. 

– Jag hade gärna spelat ännu mer, men det känns så klart mycket bättre än vad det var i Varberg. Det handlar om att jag måste göra saker bättre varje dag för att få ännu fler chanser, säger Lindahl i en intervju med Norrköpings Tidningar. 

NT väcker också frågan om bristen på spel i Grönvitt gör att han överväger en flytt hem till Norrköping och spel i Sylvia? En idé som Lindahl avvisar. 

– Just nu har jag fokus enbart på Västerås och nästa match här. Det är skönt att jag har kontrakt med Västerås även nästa år. Jag får tid att acklimatisera mig här nu och ska skapa så bra förutsättningar som möjligt för att göra det bra 2022. 

Som vi bedömer det konkurrerar Lindahl i dagsläget främst som vinge även om han även spelat central mittfältare tidigare i karriären.

Jakob Lindahl fick 90 minuter i bortamatchen mot Öster i början av september. Foto: Åke Hedvall

Facebook Comments Box